Yeni yılın ilk günlerinde ülkemizde varlığını hissettiğimiz Naci Abi ne yazıkki bizleri pek adam yerine koymamış. Yerel gazete olarak üzerimize düşeni yapmaya çalışıp sesimizin ulaştığı yerlerde vatandaşlarımızı uyarmaya gayret ediyoruz. Aradan geçen 3-5 günlük süreç sonrasında gördük ki bizim Naci Abi sadece Yalova’yı değil tüm Türkiye’yi halletmiş. Ülke genelinde istediğini yapabilen güçlüye biz Yalova’da nasıl olurda karşı çıkar, kafa tutarız ki? 

Bu süreçte anlayamadığım şu oldu ki, Naci Abi mi iktidarı seviyor, iktidar mı Naci Abi’yi seviyor?

Net olan şu ki, yönetim gücünü elinde bulunduranlar her ithal denilene gösterdiği itina ve sevgiyi burada da göstermiş olup, fırsat bu fırsat deyip istedikleri tezgahı kurma derdine düşmüşler. Yani Naci Abi’miz tüm Ticaret ve Sanayi Odalarını karıştırmış durumda.

Geçen yazımda çok net ortaya koyduğum hatalı uygulamalar birçok ilde yaşanmış durumda ki; yazımı algılayamayıp uygulamaya kızma yerine bana kızanların dertlerini şimdi daha iyi anlıyorum. 

Ben ya da biz yöneteceğiz diyenler Naci Abi’nin çizdiği yol haritasından ilerleye dursunlar bu kodlamalar için şimdiden yargı yolunu seçenler ortaya çıkmış durumda.

Sistem gerçekten dünya ya da Avrupa topluluğu ile uyum sağlamamıza ciddi katkılar sağlayabilir. Ancak amacı bu olan sistemi bile çarpıtan güç odakları kendi amaçlarını ülke hedefleriyle örtüştürüp kişisel ve kurumsal
menfaatlerini sağlamak derdindeler.

Ülkemizi henüz keşfedilmemiş kıtaların amazon ormanlarında yaşayan kabile topluluğu olarak görenler her fırsatta
Naci Abi gibi birini ortaya çıkartıveriyorlar.

Naci Abi’nin kodlamaları ile ilgili olarak örnekleri yazacağımı söylemiştim. Ancak kamuoyunda ve YTSO meclis grupları içinde yer alıpta seçimi düşünenlerin incelemeleri birçok örneği daha ortaya çıkardı.

Örnekler aynı, isimler değişik. Olması gerekenler ile olmaması gerekenler birbirine karışmış iken Yalova’nın
Sanayi ve Ticaretine yön verdiğini iddia eden yöneticilerimizde ‘tık’ yok. Biz üyelerimizin hakkını koruyoruz diyebilen bir Yönetim Kurulu Başkanı ya da bir Meclis Başkanımız var mı?

Heyhat!

Bu konunun sonunu ben şimdiden görüyorum ya göremeyenler Yalova’da neden birliktelik sağlanmıyor diye gelecekte hayıflanma hakkını kaybetmişlerdir.

Hele hele siyasetten ve siyasetçiden yakınarak onların yaptıklarından daha fazlasını seçimi kazanma uğruna yapanlarla selamım bile olamaz.