Elif Soyöz Güzellik ve Yaşam Merkezi Açıldı Elif Soyöz Güzellik ve Yaşam Merkezi Açıldı

Geçtiğimiz aylarda Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi yolunda yaşanan çöküntüler, Yalova gündemine bomba gibi düşmüştü. Geçen zaman içerisinde yoldaki durumun çok daha kötüye gitmesinin ardından Yalova Belediyesi ekipleri duruma müdahale etmiş ve yolda çalışmalar başlatılmıştı. 

Hastane yolunu tutan istinat duvarı ve güney cephesinde yaşanma ihtimali olan olumsuz durumlar karşısında, Yalova’da yaşayan konunun uzmanları tarafından da açıklamalar gelmeye devam ediyor. Var olan mevcut için detaylı olarak paylaşımlarda bulunan A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Mehmet Erdoğan Öztekin uyarılarına devam ediyor. Gazetemizin konuyla ilgili yaptığı “Yalova’dan Oluk Oluk Çamur Akıyor” başlıklı haberini alıntılayarak açıklamada bulunan Öztekin, “Bu son uyarım” dedi

Yalova Egitim Arastirma Hastane Is Guvenlik Uzmanı Toprak Yagis Kayma Tehlike (1)

“Kurbanlık koyuncu gibi bekletmeyin”

Hastane önünde yatay olarak gerçekleştirilen ve yolda yapılan her çalışmanın, dikeyde de dengelenmesi gerektiğini vurgulayan Öztekin, “Dikey yük ve su akışı ahı gitmiş vahı kalmış taş duvar tarafından karşılanamamaktadır. Artık karşılanmadığı, apaçık çalışma olan üst zemindeki çatlaklardan bariz bellidir. Yan taş duvara, betonarme su drenajları olan projeli demir iskeletli bir yeni duvarla dayama yapılmadan, üstte yapılan hiçbir çalışma uzun ve orta vadede sonuç vermeyecektir. Olay tamamen yağış rejiminin insafına kalmıştır. Bu senenin yağmurları ya orayı silip süpürecek veya bu durum sonbahardan sonraki yağışlara kalacaktır. Bari o minibüs durağını hastane içine alın. Olası kaymanın topuğunda, kurbanlık koyun gibi bekletmeyin” dedi. Bu konunun uzmanının zemin açısından Jeoloji Mühendisleri Odası olduğunu açıklayan Öztekin, “İş Güvenliği Uzmanı olarak ta görüşüm şu; 7+ bir depremde şimdiden kendi çatlayan yolun yerinde olup olamayacağını, suya doymuş dolgu toprak olduğu içi, kimse bilemez, iş şansa kalır. Şehir Hastanesi Orhangazi’de de yapıldı, Gemlik’te de yapıldı, böyle bir problem olmadı” ifadelerini kullandı.

“Can kaybı olursa üzüntüsü büyük olur”

Var olan problemi herkesin kabul etmesi gerektiğini söyleyen Öztekin, “Çözüm ortak masa başında, konuyla ilgili öneri getirebilecek vatandaşa açık bir toplantıda masada tartışılsın. Mesela Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde… Sonra da elbirliği ve fikir birliği ile çalışma başlasın, mevcut tekniğin problemi çözemediği can kaybı riski taşıdığı açık” şeklinde konuştu. İliç’teki toprak kaymasının da kendisini daha önce çatlarla beraber gösterdiğini hatırlatan Öztekin, “İliç’teki İş Güvenlik Uzmanı sabah çatlaklar artacak dedi, yönetimi son kez ikaz etti ve kayma aynı gün oldu. Burada da o iş bana kaldıysa gidip baktım, haberdeki bilgi doğru, oradaki olmayan çatlaklar oluşmuş. Can kaybı olursa, Yalova’da üzüntüsü büyük olur. Zıtlaşmaya değil, çözüme elbirliği ile ihtiyaç var. Teknik dışı çözümler, problemi patlatır. Bunlar hep ana kazadan önceki ramak kala vakaları… Son uyarım” diyerek yetkilileri önlem almaya çağırdı. 

Kaynak: Göktuğ Doğukan Yüksel