Ak Parti'de bayrak değişimi düzenlenen törenle gerçekleşti. Düzenlenen törene eski il başkanları, milletvekilleri, gençlik ve kadın kolları üyeleri ile Ak Parti Yalova Belediye Başkan adayı Yakup Koçal'da katıldı. Partililerin alkışları arasında salona giren Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Ak Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, Ak Parti eski İl Başkanı Mustafa Pehlivan ve Ak Parti Yalova Belediye Başkan adayı Yakup Koçal partilileri selamladı. Ardından ilk konuşmayı Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun yaptı. Görevlerin bir bayrağı taşımaktan ibaret olduğunu dile getiren Coşkun, "Görevler kalıcı değildir. Bugün burada da partimizin il başkanını değiştiriyoruz. Biz nasıl birilerinden bayrağı devraldıysak birileri de bizden alıyorlar. Bugün Yalova'da yeni il yönetimini oluşturmak için görevlendirilen Yusuf Ziya Öztabak kardeşimde görevi diğer Mustafa Pehlivan'dan devralıyor. Bu görevler çok onurlu görevlerdir. Ülkemiz ve milletimiz adına yapılan bu görevlerin ayrı bir yeri ve şerefi vardır. Kaldı ki Adalet ve Kalkınma Partisi'nde bu görevi yürütmenin ayrı bir önemi vardır. Biz bunları yaşayan insanlarız. Bu anlamda bizler aldığımız bu görevleri önemsiyoruz. Bugün burada tam bir birlik ve beraberlik tablosu vardır. Bundan sonra da göstermeye çok daha fazla ihtiyacımız var. 1 Haziran'da bir seçim daha yaşayacağız. Yalova kamuoyunun önüne çıkıp bir kez daha emaneti, vekaleti ve görevi isteyeceğiz. Yakup Koçal ve ekibimizle bu çalışmaları hızlı bir şekilde yapıp Yalova'da düşündüğümüz , Ak Parti prensiplerine ve hedeflerine uygun çalışmaları ilimize getirmeye devam edeceğiz. Kararı veren milletimizdir. Milletin verdiği karar sandıktan çıkacaktır. Halkımız bir kez daha geleceği için karar verecek. Biz halkımızın kararına saygı duyacağız. Birileri gibi kirli laflarla etrafı suçlamayacak ve adalet ve yargının kararına da saygılı olacağız. Eğer suç ve hata arayacaksak kendimizden başlayıp nerede hata yaptık diye soracağız. Bundan sonra görev alacak arkadaşlarımızın işi de bu denli zor. Ama ben tüm arkadaşlarımızın bu dönemde birlik ve beraberlik içerisinde bir çalışma ortaya koyacağını ve bu seçimi kazanacağımıza inanıyorum" dedi.

Pehlivan, "Ben Bu Partinin Neferiyim"

Coşkun'un ardından söz alan Ak Parti Yalova eski il Başkanı Mustafa Pehlivan kendisinin partinin bir neferi olduğunu kendisine mahalle görevlisi görevi verilse bunu bile yapacağını söyledi. 1 Haziran'da ki seçimler için de, "Yarım kalan bir maçımız var" diyen Pehlivan konuşmasında, "12 Yıl önce bu partinin kuruluşunda yer aldım. O günden beri partimizin her kademesinde görevler yaptım. Bu süreç içerisinde hep kişilerin değil hizmetin önemli olduğunu söyledik. Bundan sonra da böyle olacak. Siyaset çok yorucu bir süreç. Bu süreçte hepimiz yoruluyoruz. Dolayısıyla arada nöbet değişimleri oluyor. Bu siyasetten kopma ve siyaseti bırakma anlamına gelmiyor. Biz partimizin ve genel başkanımızın ışığında koşmaya devam edeceğiz. Bu partide görev alan arkadaşlarımızın tamamı işgal ettiğimiz koltukların kendimizin değil halkımızın koltukları olduğunun bilincindeler. Biz koltuktan güç alan değil, o koltuğa güç veren insanlar olmaya çalışırız. Yusuf Ziya Öztabak kardeşimle görevler yaptık. Bu günden itibaren biz onun emrindeyiz. Biz bu partinin neferiyiz. Bu saatten sonra partimde mahalle yöneticiliği bile yaparım. Bizim yarım kalan bir maçımız var. Biz bu süreçte verilen görevleri yerine getirecek ve bu maçı alacağız. Tüm parti teşkilatımızla birlikte adayımıza, partimize omuz vereceğiz. Amacımız hizmet siyasetidir. Bunun sağlanması içi,n de tüm gücümüzle çalışacağız. Şehrimize en iyi hizmeti getirmek için çabalayacağız. Teşkilatlar bir bütündür. Birilerinin kamuoyunda oluşturmaya çalıştığı algıya rağmen biz birlik ve beraberlik içerisinde olan bir teşkilatız. Bu partide küskünlük ve kırgınlık olmaz. Küskünlük ve kırgınlık kişisel çıkarların olduğu yerlerde olur. Biz kişisel menfaatlerimiz için değil halka hizmet için çalışan bir teşkilatız. Bizim büyümemizden rahatsız olanlar daha çok rahatsız olacaklar" sözlerine yer verdi.

Öztabak, "Yalova'yı Kucaklayacak Bir Yönetim Oluşturacağız"

Görevin kendisine verilmesinden duyduğu mutluluğu dile getiren Ak Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak ise, "Bu görevi bir il başkanı olarak devraldık. Bize tanınan süre içerisinde bir il yönetim kurulunu oluşturup genel merkezimize sunacağız. İl Başkanlığı bana verildikten sonra gördüm ki, Ak Parti camiası çok büyük bir camia. Ben bir il başkanı olarak bu camianın sağlam temellerde daha fazla hizmetler yapacak şekilde görev yapmasını sağlamaya çalışacağım. Yalova'nın tamamını kucaklayacak, partimizin vizyon ve misyonunu temsil edecek bir yönetim oluşturma çabası içerisindeyiz. Oluşacak yönetimden herkes tatmin olacaktır diye düşünüyorum. Az önce Mustafa Pehlivan başkanımın söylediği gibi yarım kalmış bir maçımız var. Biz bu maçı kazanmak için şu andan itibaren var gücümüzle çalışacağız. Biz bu inançla hareket ediyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Ak Parti Yalova il Başkanlığı görevine getirilen Yusuf Ziya Öztabak görevden istifa eden eski il başkanı Mustafa Pehlivan'a çiçek sunarak hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. 
Editör: TE Bilişim