AKP’nin Merkez İlçe Danışma Kurulu toplantısı Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda Milletvekili Temel Coşkun, Eski Vekil ve Kent Konseyi Başkanı Şükrü Önder, AKP’li ilçe ve belde belediye başkanları, İl Başkanı Mustafa Pehlivan, Merkez İlçe Başkanı Ömer Aslan, Kadın Kolları Başkanı Melek Dedecan, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Alkış, bazı AKP’li İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri ve partililerin katılımıyla yapıldı.Toplantı sonrasında, partiye yeni katılan üyelere rozet takıldı.

Önder’den Pehlivan’a çay-simit cezası

Gövde gösterisi şeklinde geçen danışma kurulu toplantısında Divan Başkanlığı’nı Şükrü Önder yürüttü. Önder, toplantıya 35 dakika geç gelen İl Başkanı Pehlivan’a tümteşkilat üyelerine sahilde çay, simit, peynir ısmarlama cezası verdiğini söylemesi, salonda gülüşmelere neden oldu. Pehlivan da bunun üzerine, Önder’in il başkanlığı ve milletvekilliği döneminde kendilerine simitten başka bir şey ısmarlamadığı esprisiyle yanıt verdi.

Merkez İlçe Başkanı Ömer Aslan yaptığı konuşmada, 4 aylık dönem içinde üye sayısını 8436’dan 1021 üye artışla 9457’ye çıkardıklarını, bu sayının sadece merkezdeki üyeleri gösterdiğini belirtti. Rahatsızlığı dolayısıyla çok kısa bir konuşma yapan Milletvekili Temel Coşkun’un ardından söz alan İl Başkanı Mustafa Pehlivan, AKP’nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için öncelikle 2014 yerel seçimlerini başarıyla geçmek gerektiğini dile getirerek, yerel yönetimlerin tamamını Yalova’da almak istediklerini kaydetti.

Pehlivan, “Bizim bunlara belediyeciliği öğretmemiz gerekiyor”

Yalova Belediyesi’ne ağır eleştiriler yönelten Pehlivan, “Bizim bunlara belediyeciliği öğretmemiz gerekiyor” dedi. Pehlivan, “Hedefimiz 2014 seçimleri. Başbakanımıza Yalova’da 15 belediyenin 15’ini de alacağımıza dair söz verdim. Bunu hep beraber gerçekleştireceğiz. 2009’da merkezde bir siyasi kaza yaşadık. Emaneti geçici olarak teslim ettik. 3 yıl gibi kısa bir zamanda Yalova’yı ne hale getirdiler, bu ortada. İnsanlar durumun farkında. Boş vaatlerle, yalanlarla insanları bir kere kandırırsınız. 2009’da ne yalanlar söylemişlerdi bize. Hatırlayalım diye not aldım. Trafik sorunu böyle çözülmez demişlerdi, şu anda var mı biz çözüm? Sonuç ortada. İnkılap Vapuru’nu koydular broşürlerine, turizm böyle gelişmez yazdılar fotoğrafın altına da, görüyoruz. Şehirler meydanlarıyla anılır. Kent meydanına kent müzesini yaptılar ama niye yaptıklarını kendileri de bilmiyor. Ama koskoca meydanın içine ettiler. Çöp sorunu böyle çözülmez dediler, aynı ekip yine çöpleri toplamaya devam ediyor. Belediyenin kapısı vatandaşa kapatılmaz dediler, hadi be. Siz hiç belediyenin 5.katına çıkmayı denediniz mi? Spora böyle destek olunmaz dediler, Yalovaspor 2.ligdeydi, 3, 2, 1, yallah şimdi Hacımehmetspor’la birlikteyiz. Allah selamet versin. Başkan masatenisini çok seviyor. Bir tenis kortu yaptılar, kızı oynuyor. Aybüke sokak’ta semt pazarı kurdular. İşte bu, bir kenti sevmenin öyküsü. Bu sevda asla bitmeyecek. Ama bu arkadaşlarda, Bahçelievler Mahallesi sevdası var mı? Paşakent Mahallesi, Dere Mahallesi, Bağlarbaşı Mahallesi sevdası var mı? Yok. Bunlardaki sevda, sahil sevdası. İskele meydanı sevdası. Diğer mahallelerimiz sefil durumda. Bayburt’a gidin bakalım, eğer şu cumhuriyet meydanını orada görsem siyaseti bırakacağım. Şimdi Yalova’ya tek nefes alan yeri olan Arboretumu satacaklar. Deniz sahili işgal edilmiş durumda. Buna göz yumacak değiliz. Tüm belediyeleri alacağız. Almamız gerekiyor. Bunlara belediyeciliği öğretmemiz gerekiyor. Mutlu insanlar mutlu şehirlerde yaşar. Yalova’yı mutlu şehir yapmamız gerekiyor” diye konuştu.

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim