CHP Yalova Merkez İlçe Danışma Kurulu Toplantısı il binasında CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin de katılımı ile gerçekleştirildi. Danışma Toplantısında konuşarak Genel Merkezde olağanüstü kurultay isteme sebebini açıklayan İnce, "Benim derdim ülkem, benim derdim memleket" dedi.
CHP Yalova İl Teşkilatı bir süredir devam eden ilçe danışma kurulu toplantılarını tamamladı. Bu anlamdaki son danışma kurulu toplantısı ise merkez ilçe teşkilatında gerçekleştirildi. Danışma Kurulu toplantısına CHP İl Başkanı Özcan Özel, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, CHP Merkez İlçe Başkanı Ertan Şener ile belediye ve il genel meclisi üyelerinin yanısıra çok sayıda partili de katıldı. Danışma kurulunun açılış konuşmasını CHP Merkez İlçe Başkanı Ertan Şener gerçekleştirdi. Şener, "Referandum çalışmasında bizlerle beraber canla başla tüm çalışmalarımıza katılan başta Kadın Kollarımızın değerli başkan, yönetimine ve üyelerine teşekkür etmek istiyorum. Mahalle, mahalle,sokak, sokak,ev, ev,dükkan, dükkan sabah ve akşam çalışmalara katılım gösteren bu fedakar arkadaşlarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Evlerinde yoğun iş ortamını bırakıp ülkemizin ve çocuklarımızın geleceğini ilgilendiren bu hayati anayasa oylamasında inanılmaz bir gayretle çalıştılar. Gençlik Kollarımız da aynı şekilde gece, gündüz demeden partimizin adına yapılması gereken tüm çalışmaları eksiksiz yerine getirdiler. Astıkları afişler koptu,koparıldı yılmadılar yerlerine tekrar astılar,broşürlerimiz in dağıtımını yaptılar,afişlerimizi astılar. Mitinglerimize,yürüyüşlerimize katıldılar. Sandıklarımızda görev alıp oylarımıza sahip çıktılar. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Kelimesiyle onlar geleceklerine sahip çıkmaya çalıştılar. Başardılar mı? Elbette Yalova'da başardılar. Önümüzde 2019'da tekrar bir CB ve Yerel Seçimler yapılacak. Partimizde bu fedakarlıkla çalışma yapanları mutlaka değerlendireceğimizi hatırlatmak isterim. Yönetime alıyoruz çalışmalara gelmeyenler var, mesaj çekip çağırıyoruz zahmet edip katılım göstermeyenler var. Ve bildikleri tek şey eleştirmek. Galiba en kolaylarına gelen de bu" dedi.
Şener'in ardından söz alan CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel ise, yapılan referandumda merkez ilçede alınan sonuçları sayısal olarak değerlendirdi. YSK'nın tutumunu ise skandal olarak değerlendiren Özel, mühürsüz zarfların kabul edilmesinin mümkün olmadığını yineledi.
"Maalesef sistem değişmiştir"

CHP Merkez İlçe Danışma Kurulu toplantısındaki son konuşmayı ise CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce gerçekleştirdi. İnce, "Yalova ülke genelinde Hayır çıkan 33 ilin içinde olması bizleri sevindirdi ama bir tek gerçek var Evet denilerek yeni Anayasanın geçmiş olmasıdır. Çok insanın hatta bizim partililerimiz de dahil buna işin ciddiyetinin farkında bile değiller. Maalesef sistem değişmiştir. Bu kararla bir gecede istediği ilin sınırlarını değiştiriverir, bazı şehirleri birleştirebilir bütün bunları yapabilir. Neden çünkü yapma yetkisini verdik ona. Bir anda burayı Bütünşehir yapar hayatta seçim alamaz noktaya gelirsiniz. İstanbul'u iki ayrı bölgeye ayırıyorum da der. Kadıköy'ü bir başka bölgeye bağlar, sizin en çok oy aldığınız yerleri böler gücünüzü bu şekilde kırabilir. İşte bu yüzden benim hemen Olağanüstü Kurultay istememde ki neden budur. Tüm bu girişimlere karşı ne yapmamızın gerektiğini kurultayda tartışacağız. 1 hafta boyunca sürsün bu kurultay." diyen Mv. miz İnce konuşmasına şu sözlerle devam etti. "Ben artık 4 dönem Milletvekilliğimi yaptım. Uzun bir süredir bu. Bunları aştım,benim seçileyim diye bir derdim yok.  Benim derdim ülkem, benim derdim memleket. Bu yüzden hemen kurultay diyorum ama kimse tınmıyor. Gelecek kaygısı taşımadıkları anlaşılıyor. CHP'nin CB'nı adayı nasıl belirlenecek? Soruyorum bilen var mı? Benim bu konuda düşüncelerim var. Ama bunları kurultayda anlatmam gerekir ki bir faydası olsun. Biraz açıklayayım sizlere.  Bin 200 delege toplanır, aday belirlenir, kim seçilirse onun etrafında birleşilir. Takım çalışması başlatılır. Tüm STK'lara,Meslek Odalarına, Siyasi Partilere gidilir. Konuşulur, başkan ve yöneticilerinden tam destek istenir. Bu tam destek alındığı anda basın önünde ilan edilir. Adayımızın etrafı böylesine bir koza örneği gibi örülür" dedi.
"Fırsatı kaçırdık"
İnce daha bunun gibi bir çok düşüncenin kurultayda hayat bulabileceğine inandığını söyledi. Konuşmasında Genel Merkez Yönetiminin de hatalar yaptığını dile getirerek," YSK'da da nasıl burada İl Seçim Kurulunda bizim Avukat arkadaşlarımız görev alıyorsa YSK'da da bizim Avukat arkadaşlarımız görev yapıyorlar. Saat. 15.30 civarında AKP'li Recep Özel bir dilekçe veriyor , mühürsüz zarflarda ki oylar geçerli sayılsın diye.  YSK'da 16.05 de geçerli olsun kararını alıyor. Bu karar alındığında Doğu’daki 32 ilde oy kullanma işlemi bitmiş, sandıklar açılarak sayım başlamıştı. Ancak YSK tartışmalı kararı, sandık kurulu başkanlarına ancak 16.50’de SMS ile göndermesi soru işareti yaratıyor. Ve Genel Merkez Avukatlarımız ile GM yönetimi bunu anlayamıyor. Onlarda SMS ile bunun uygulanmasını bildiriyor. Ben olsam bunun karşısında tüm mühürsüz zarfların tespiti için tutanak tutulmasını isterdim. Bunları gerçekleştirmiş olsaydık eğer nereye itiraz yapacağınızı bilir bu tutanakları da belgelendirmiş olurduk. Ama maalesef bu fırsat kaçmıştır." dedi. 

Editör: TE Bilişim