AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, ad vermeden Yalova Güç Birliği Başkanı İlhami Başkanı eleştirdi. Sözlerine aday adaylığı başvurularının yoğun olduğuna dikkat çekerek başlayan Öztabak, “Partimizin aday adaylık başvuru süresi tamamlandı. Başvurularda yoğunluk yaşadık. Ardından başvurular genel merkezde il başkanı ve milletvekillerimizle birlikte değerlendireceğiz. Yalova’da en iyi sonucu alabileceğimiz ve seçimi muhakkak kazanabileceğimiz bir aday üzerinde mutabık kalacağız inşallah. Yalovalı hemşerilerimiz bilmelidir ki 5 yıl boyunca Yalova Belediyesi’nde AK Parti’nin olmayışının, CHP’li bir belediye başkanının idaresinde olmasının kayıplarını telafi edecek bir belediye başkanı ve yönetimi ile AK Parti’nin çoğunlukta olacağı bir meclisi sağlayacağız” dedi.
“2014 büyük bir tecrübe oldu”
2014 seçimlerinde AK Partili görünüp, CHP adayına finans desteği verenlerin ihaneti sonucu seçimin kaybedildiğini vurgulayan Öztabak bunun kendileri için büyük bir tecrübe olduğunu dile getirdi. Öztabak, “Seçimlerin yaklaşması ve aday adaylığı sürecinin başlaması ilke birlikte aslında AK Partili olmayan, hatta 30 Mart seçimlerini bize kaybettiren, 2014 seçimlerinde partimize çalışmayan hatta rakip adaya finansman veren kişiler de harekete geçtiler. Ama bu beyhudedir. AK Parti çok büyük, güçlü bir partidir. Unutulmamalıdır ki 2014 yılında seçimi kaybetmemiz AK Parti’nin güçsüzlüğünden değil o dönemde de partimize ihanet eden bu zihniyet yüzündendir. 2014 bizim için bir tecrübedir. Bazı kişilerin yüzünü net gördüğümüz bir seçimdir. 2019 seçimlerinde ise edindiğimiz bu tecrübe ile aynı sıkıntıya düşmeyeceğiz. 5 yıldır Yalova’da bu davayı sırtlayan, partimizi başarıdan başarıya koşturan yönetici ve partili arkadaşlarımla birlikte önemli başarıya imza atan il başkanı olarak birilerinin AK Parti’yi sabote etmesine izin vermeyeceğim” diye konuştu.
Yalova AK Parti’nin kalesidir
AK Parti’nin Yalova’da %60’lık bir tabana sahip olduğunu belirtti. Öztabak konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı, “Biz son seçimlerde Yalova’nın AK Parti’nin kalesi olduğunu gösterdik ve ispatladık. Bu 2 milletvekili çıkartmakla, Cumhurbaşkanımızın, Muharrem İnce’yi kendi evinde Cumhurbaşkanlığı seçiminde mağlup etmesi ile ve oy ortalamamızı Türkiye ortalamasının üstüne çıkartmakla başarıldı. Yalova artık yapılan çalışmalarla AK Parti’nin kalesi oldu. Bundan kaygı duyan bazı meczuplar partimizin dengesini bozmak, kamuoyunda kafaları karıştırmak için 2014 yılında ortaya koydukları senaryoları yine sahnelemeye çalışıyorlar. Bunlara pabuç bırakmayacağız. 2001 yılından beri bu partiden hiç ayrılmayan, oraya mı gitsem, buraya mı gitsem demeden kafasını sağa sola çevirmeden bir il başkanı ve benimle birlikte bu sorunlara göğüs geren bir yönetim kurulu var. Onlarla birlikte biz bu süreci de tamamlayacağız. Hele hele AK Parti’ye desteği sürekli olmayan, destek verdiklerinde de çeşitli şartlar koşanlarla işimiz olmaz. Biz Yalova’da %60 oy desteğine sahibiz. Biz Yalova’da güçlü ve güzel bir kadro ile iktidar olacak ve Yalova’ya hizmet edeceğiz”

Editör: TE Bilişim