Uzun yıllardır Kocaeli ve Yalova’da CHP’nin çeşitli kademelerinde görev alan Tangürek, PM adaylığıyla ilgili Ankara ve diğer illerle çalışmalarını yürütürken Yalova’dan da büyük bir destek aldı.

Yalova’da kısa bir esnaf turu yapan Burçin Tangürek, Yalovalı hemşerilerinin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Tangürek’in PM adaylığının hem CHP için hem de Yalova için önemli olacağını dile getiren vatandaşlar, Burçin Tangürek gibi genç ve başarılı siyasetçileri Ankara’da görmekten mutlu olacaklarını söyledi. Tangürek de bu ilgi ve alakadan mutlu olduğunu, örgütün ve tabanın adayı olduğunu, tek isteğinin her zamanki gibi demokrasi olduğunu ve örgütlerin sesi olmak için aday olduğunu ifade etti.

Tangürek, Genel Başkan Adayı ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce için ise, “Sayın Muharrem İnce’nin örgütsel bazdaki demokratik söylemleri ümit verici ve kendisinin de hayali partinin demokratik sol çizgide herkesi kucaklayan ve iktidar olan bir CHP. Muharrem İnce’nin ön seçimle ilgili açıklamaları beni gerçekten mutlu etti ve gerçek sosyal demokrat bir CHP’nin milletvekilini de belediye başkan adayını da meclis üyelerini de zaten örgütün belirlemesi gerekir. Tek çare CHP ve örgüt” dedi.

Yerel seçimlerden önce eğilim yoklaması için Ankara’ya yürüyen ve görevden düşürülen Tangürek’in hemşerisi olan Muharrem İnce’nin kendi listesine yazıp yazmayacağı ise merak konusu.

Tangürek Kimdir?

İş Bankası emeklisi Yüksel Bey ve ev hanımı Tuna Hanım'ın ikinci oğlu olarak 1974 yılında Adapazarı'nda doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Yalova'da tamamladı. Yıldız Teknik

 Üniversitesi mezunu Harita Mühendisi. Öğrenci Kulüplerinde ve emek platformlarında aktif roller üstlendi. CHP örgütlerinin çeşitli kademelerinde emek verdi. Gençlik Kolları, İl Yönetim Kurulu üyeliği,

Kültür Komisyonu Başkanlığı yaptı.2012 kongrelerinde Yalova Merkez İlçe Başkanı seçildi. 2014 Yalova Merkez Belediyesi’nin kazanılmasında stratejik çalışmaları sayesinde parti oylarında anlamlı yükselme oldu. Halen Yalova'da yaşamakta olan Tangürek, oligarşi ve feodal yapı ile mücadelesini evrensel sol değerlere olan inancı ile sürdürmektedir. Evli ve Mahir adında bir çocuk sahibi.

Editör: TE Bilişim