İmza Kampanyasını başlatan CHP İl Başkanı Özcan Özel, CHP Milletvekilleri Prof.Dr. Mehmet Haberal ve Gazeteci-Yazar Mustafa Balbay’ın 3 yılı aşkın bir süredir tutuklu bulunduğunu,  CHP Milletvekili sıfatıyla da, 1 yıldan buyana tutuklu olduğunu belirterek 

“Türkiye’de kimin Milletvekili olup, olmayacağına YSK karar verir. Milletvekillerimiz Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal seçimlerden önce müracaat etti, kendilerine milletvekili olabilirsiniz denildi. Ancak milli irade bugün bir yıldan buyana cezaevindedir” dedi.

CHP İl Başkanı Özcan Özel imza kampanyası öncesinde yaptığı basın açıklamasında “Milletvekillerimiz, dünyanın en saygın bilim insanı Prof.Dr. Mehmet Haberal ve Gazeteci-Yazar Mustafa Balbay için özgürlük istiyoruz, halkın iradesine saygı gösterilsin istiyoruz. Bizler bu nedenle geleceğin aydınlık günleri için yılmadan mücadele edeceğiz. Milletvekillerimizin olması gereken yer TBMM’dir. Milletin iradesi tutuklu kalmamalı” dedi.

CHP Çiftlikköy İlçe Başkanı Cüneyt Çalışkan  ise yaptığı açıklamada, CHP tutuklu Milletvekilleri Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay’ın haksız yere uzun süredir tutukluluklarını protesto etmek için  Çiftlikköy’de imza kampanyası açtıklarını belerterek “

Halkın oylarıyla Milletvekili olmuş Milletvekillerimizin tutukluluklarının devam etmesi halkın iradesini yok saymaktır. Bu durumu protesto ediyoruz” dedi.

CHP İl ve İlçe yöneticilerinin de hazır bulunduğu imza kampanyasına Çiftlikköylü vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, imza kampanyasının ilk iki saatinde 500’e yakın imza toplandı.

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim