Artık Mezarlıklardan Ücret Alınmayacak

Ek gündem maddesi olarak görüşülen Ak Parti Grubu’ndan Turgut İşteben’in ilçe mezarlıklarından ücret alınmaması teklifi ise oy birliğiyle kabul edildi. Alınan karara göre ilçede sıralı mezarlardan ve defin işlemlerinden belediye artık ücret talep etmeyecek. Aile mezarlıkları ise bu uygulamanın dışında tutuldu.Öte yandan mevcut servis hizmet yönetmeliği güncellenmek üzere trafik komisyonuna havale edildi. Mevcutta bulunan içkili yerler krokisi de güncellenmek üzere komisyona havale edildi.

Şartsız Hibeye Onay Verildi

Öte yandan Dem İlaç Sanayi’nin şartsız olarak belediyeye Ford Transit marka cenaze aracı hibe etmesiyle ilgili karar da oybirliği ile meclisten geçti.

Gündem sonrasında 30 Eylül’de uygulamaya giren bir yasasıyla ilgili bilgi veren Başkan Silpagar, Türkiye genelinde geçerli olacak kanunla, belediye otobüslerinin sadece kendi ilçelerinde yolcu taşıma yapabileceğini, bu durumla ilgili bir çözüm aramakta olduklarını kaydetti. Silpagar, özellikle 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz taşınması ve öğrenci servisleri için ilk etapta çözüm aradıklarını ifade etti.

Su konusunda il genelinde yaşanan son sıkıntılarda en iyi idare eden belediyenin kendileri olduğunu söyleyen Başkan Silpagar,  Çukurköygöletinin tamamlandıktan sonra ilçenin su ihtiyacının kalmayacağını hatta su satar hale geleceklerini dile getirdi.

 

Editör: TE Bilişim