Konuşmasında, bu toprağın insanlarının Peygamberimize ve Ehli Beytine saygı belirten İnce, "Bu toprağın insanları ister Sünni ister Alevi olsun. Peygamberimize ve ehli Beytine her zaman saygı duymuşlardır. Buna itirazı olan varsa, buna inanmayan varsa, sokağa çıkar Trabzon'da, Hatay'da, Yalova'da, Kars'ta, Tekirdağ'da, Muğla'da Ali, Hasan, Hüseyin, Fatma isimlerini saymaya başlasın isterseniz. Biz bu topraklarda barış istiyoruz. Biz bu topraklarda kardeşlik istiyoruz. Suriye'de yaşananları doğru bulmuyoruz. Ve diyoruz ki salladığın kılıç değilse, bir gün senin başın için de başkasına verilir. O kılıç senin başın için sallanır. Bu ülkenin evlatları neden savaşsın? Sonra bu savaşın kararını çocuğunun birine bedelli askerlik yaptırıp, öbürüne çürük raporu alanlar savaş kararı veremezler, vermemelidirler" dedi.

Hükümete terörle mücadele konusunda destek olduklarını vurgulayan İnce, "Hiç kimse bize terörle mücadele de AKP'ye destek olmuyorlar yalanını söylemesin. Bu 10 senede 23 tezkere geldi meclise. Bu 23 tezkerenin 8'i Kuzey Irak ile ilgilidir. Biz dedik ki madem siz terör örgütünün peşine düşmek istiyorsunuz. Biz size destek veririz dedik. Biz Aden Körfezi'ne asker gönderilecekse, Afganistan'a Uluslararası güce asker gönderilecekse destek veririz dedik. Türk hükümetini yalnız bırakmayız dedik. Biz iki tezkere ye destek vermedik.

Bir 1 Mart 2003'te Amerikan askerlerinin Türkiye'ye gelmesine izin vermedik. Buna izin vermeyiz dedik. İki Suriye tezkeresine izin vermeyiz dedik. Tezkere de diyor ki biz saldırı eşiğindedir. Saldırı eşiğindeyse uluslararası hukuka aykırıdır, bu tezkere. İki, hükümetinin yaptığını söylüyorsun. Üç, yurt dışına asker gönderilmesi diyorsun. Sadece Suriye'ye de değil. Yani Cihan savaşı çıkarabilir Recep Tayyip Erdoğan, bütün ülkelere karşı asker göndermek istiyor.

Biz bunu söylediğimizle bize Esad ile Genel Başkanımızı kastederek, aynı mezheptensiniz, onun için böyle yapıyorsunuz dedi. Ya öyle deme dedim sende Obama ile aynı politikayı izliyorsun sen Obama ile aynı mezhepten misin? Biz kardeş kavgası istemiyoruz. Biz gencecik çocuklarımızın ölmesini istemiyoruz. Biz Atatürk'ün dediği gibi yurtta barış dünyada barış için yaşamak istiyoruz" diye konuştu.

"Bir kişiyi bile kaybetmeyeceğiz. Böyle bir lüksümüz yok” diyen İnce, “Artık bu topraklarda bebek bezinden kefen bezine KDV ödenen bu topraklar da 20 yıldır bu memleketi yönetenlere dur diyeceğiz. Tam 20 yıldır. Melih Gökçek 20 yıldır belediye başkanı. Abdullah Gül bakan, başbakan, cumhurbaşkanı. Recep Erdoğan 94'te Belediye Başkanı 11 yıldır Başbakan. Bunlara dur diyeceğiz. Tepeden tırnağa cesaret her şey Türkiye'yi sevmektir diyorum. Şunu unutmayalım bir kişiyi kaybedersek her şeyi kaybedebiliriz. Onun için size şunu söylüyorum. Bir nal bir atı kurtarır, bir at bir yiğidi kurtarır Bir yiğit bir memleketi kurtarır" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim