İnce, İl Başkanı Özcan Özel ve çok sayıda partiliyle birlikte Gazipaşa Caddesi’nde dolaşarak vatandaşlarla sohbet etti. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan İnce, kendisinin birinci sıradan aday olacağı yönündeki açıklamalarına gelen tepkiler hakkında açıklamada bulundu. Kendisini eleştirenlerle muhatap olmayacağını kaydeden İnce, “Onlarla muhatap olup da onlara cevap verecek halim yok. Sadece yaşadığımı anlatayayım: Ben Bir dizi konferanslar için İsviçre ve Almanya’ya gitmiştim. Pazar günü Parti Meclisi vardı. Cumartesi Günü Sayın Genel Başkanımızı aradım, son durumun ne olacağını sordum. Benim için asıl olan Genel Başkan’ın söylediğidir. Buradaki kişilere ben o cevabı vermiyorum” diye konuştu.

Yapacak Başka Birşeyimiz Yok

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaşadığı diyaloğu anlatan İnce, şunları kaydetti:

“Örgütümüzün, Yalovalılarımızın bilmesini istiyorum. Genel Başkanımız benim kontenjan olmam gerektiğini söyledi. Hatta, ‘Yalova’da 2. sıra için ön seçim yaparız’ dedi. Ben de onun yanlış olacağını söyledim. İlk bir, iki ön seçim olsun dedim. ‘Olmaz, yanlış anlaşılır. Daha önce merkez yoklamasıyla aday oldun şimdi ön seçime girersen sanki seni cezalandırmış gibi olurum, doğru olmaz, kamuoyunda doğru karşılanmaz. Zaten ön seçim olsa da seni yenecek halleri de yok. Yalova birinci sıra senin çalışmalarını sürdür’ dedi. Genel Başkanımız böyle söyleyince yapacak başka birşeyimiz yok.”

Türkiye’nin Heryerinden Ön Seçime Girerim

Ön seçimden yana korkusunun olmadığını sözlerine ekleyen İnce, “Bugün konuşan kişiler, ön seçim olsa ne olacak? Beni mi yenecekler? Buna inanan var mı? Onların kendileri bile inanmıyor buna. Bugün arkadaşlar sağolsunlar, il yönetimi, ilçe yönetimleri, belediye meclis üyeleri bana imzalarıyla destek verdiler. Korkacak bir şey yok. ben sadece Yalova’dan değil Türkiye’nin her yerinden ön seçime girerim. Onları muhatap alıp onlara cevap vermiyorum, gerek yok” ifadesini kullandı.

 

Editör: TE Bilişim