Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal yeni bir sistem stratejisi geliştirdiğini ve Türkiye'de ilk kez sandık bazlı çalışma gerçekleştirerek 80 bin vatandaşla bire bir görüşeceğini söyledi. Geçen dönem ortaya koyduğu ev toplantı sistemini bu seçimlerde kullanmayacağını dile getiren Koçal, " Biz Yalova’da birebir her vatandaşın desteğini almak için görüşüyoruz. Yalova’da 80 bine yakın seçmen var. Bunun tümüne kendimizi anlatacağız. Yoğun bir kampanya çalışması yaptık. farklı bir model geliştirdik. Projeleri anlatmak için çeşitli araçları kullanacağız. Eskiden hatırlarsanız 20-30 sene evvel seçim çalışması demek Yalova’daki 20-30 kahvede konuşmak olarak algılanırdı. Bu manasız hale geldi. ev toplantıları da bana göre artık yetersiz. Yalova çünkü büyüdü. 1999 yılında, adaylığımda çok çalışmıştım. 250 tane ev toplantısı yapmıştım ama şimdi 250 ev toplantısı yapsanız seçmenin yüzde 10’una bile ulaşmıyorsunuz. Bu sefer farklı uygulama yapacağız. Her sandıkta çalışma yapacağız. 250 civarında sandık var. Her sandıktaki 300 civarındaki seçmeni bir yere toplayıp herkese bir kere projelerimizi anlatacağız. Bu ciddi bir altyapı. Kolay bir şey değil. herkesin organizasyon olarak altından kalkabileceği bir şey değil. buna yıl başından sonra başlayacağız. Her seçmeni teker teker davet edip hem yaptıklarımız hem projelerimizi anlatacağız. Birebir herkese dokunacağız. 80 bine yakın insana ulaşabilmeyle ilgili organizasyonu tamamlama aşamasındayız. Bu Türkiye’de ilk örnek olacak. Bunu sağlıklı yaparsak desteğin yüksek olacağını düşünüyorum. Özellikle yerel seçimlerde vatandaşlar ideoloji değil tamamen birebir konuya vakıf olmasıyla, inanmasıyla tercih yapıyor. 1999 yılından beri belediye çalışmalarının içinde olmanın getirdiği tecrübe önemli. Projelerimizin hayata geçmesiyle ilgili iktidar partisinin verdiği destek insanların güvenini artıracaktır" dedi. 

"%55-60 Aralığında Oy Alırız"

Seçimde %55-60 aralığında bir oy alacaklarını dile getiren Koçal, "Vefa Bey aday olmuş, hayırlı olsun. Başkalarıyla ilgili değerlendirme yapmayı doğru bulmam. Çok şık olmaz. Çünkü her aday çıkıyorsa muhakkak kazanmayı düşünerek yola çıkıyordur. Biz kendimizle ilgili hedefimiz yüzde 60’ı geçmek. Ben onu daha evvel de paylaştım. Seçim kampanya döneminde, kampanyanın başarılı olup olmaması mevcut olan pozisyonu artı eski 5 puan etkileyebiliyor. Anketler yüzde bir hatayla doğruyu gösteriyor. Provokasyon anketleri değil tabii ki. Bugün ankette ne gözüküyorsanız, eğer başarılı bir kampanya yürüttürseniz üzerine artı 5 ekleyebilirsiniz. Şu andaki anketlerde biz yüzde 55-60 aralığında olduğumuzu görüyoruz. Son iki ankette birinde yüzde 56, diğerinde yüzde 58 gözüküyoruz. Büyük projelerle, gerçekleşebilecek projelerle yola çıkıyoruz. Başarılı bir kampanya ile 5 puan daha destek alabileceğimizi düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Projelerini Tek Tek Halka Anlatacak

Seçim kampanyası kapsamında ilde hayata geçireceği projeleri de bir bir kamuoyu ile paylaşacağını dile getiren Koçal yatırımların tamamının bedelinin ise 400 milyon TL'yi bulacağını dile getirdi. Hayata geçecek ilk projenin yeni Kent Meydanı olduğunu yineleyen Koçal, "Tam yüz gün sonra seçim var. Biz de seçim çalışmalarımızı, hazırlıklarımızı tamamlamak üzereyiz. Daha evvel de sizlerle paylaştığımız gibi ilk defa bu kadar büyük, ayağı yere basan, hukuki zemini hazırlanmış büyük projelerle önümüzdeki süreci tamamlayacağız. Birkaç yıl içinde Yalova’nın görüntüsünü değiştirecek olan önemli projeler. Tahmin ediyorum 10-15’er günlük periyotlarla sizlere projelerimizi paylaşacağız. Bugün iki başlıktaki sizlerle paylaşmış olacağız.

Yalova halkının önümüzdeki süreçte hangi hizmetlerle karşılayacağını paylaşmak istiyoruz.

Gençlik ve Spor Bakanı’nın gelmesiyle protokolünü yaptığımız, Yalova’nın bugüne kadar gördüğü en büyük yatırım olacak. Yalova’nın 35 dönümlük kent meydanına kavuşacak. Şu an Cumhuriyet Meydanı 7 dönüm, İstanbul Taksim Meydanı 38 dönüm. 35 dönümlük meydan birkaç milyonluk şehre uygundur. Meydanlar şehre imaj katar. Burası da Yalova’nın değerine değer katacak önemli bir meydan olacak. Bunun altında otopark olacak. 4 bin kapasiteye sahip olacak. Bunla beraber 80 trilyonluk spor yatırımı yapacağız. Bunun içinde stadyum olacak. Bunun yanı sıra sporcu yetiştirme merkezi yapacağız. Bunun içinde 11 tane çalışma salonu olacak. Burada spor salonlarıyla ilgili antrenman alanı olacak. Yaklaşık 30 milyona mal olacak masa tenisi spor kompleksi olacak. Bu Şehit Osman Altınkuyu Anadolu Lisesi’nin karşısında olacak. Burada uluslararası maçlar yapılacaklar. 3,5 basketbol sahası büyüklüğünde, 32 masa tenisi masasının koyulabilecek. Sadece spor alanında ibaret olmayacak. 100 kişilik kamp merkezi de içinde olacak. Sporcuların yetişmesiyle ilgili ne ihtiyacı varsa olacak. Dünya şampiyonası yapıldığı zaman medyaya özel bir yer olması gerekiyor, bu da olacak.

Yine buz pateni, korling salonumuz olacak. Mimarisi korling sopasına beziyor, bundan esinlendi. Bu Paşakent Mahallesi’nde yapılacak.

Neticede 1 taşta 3 kuş vuracağımızı nitelendirdiğimiz, Kent Meydanı, 80 milyonluk spor yatırımı ve 4 bin kişilik otopark. Bunların sadece kamusal yatırımı 150 milyon civarında. Toplamı 400 milyonu aşan bir yatırım. İhale hazırlıklarına başlıyoruz. İlkbaharda ihaleyi tamamlamayı planlıyoruz.

3 büyük projeyi Yalova halkıyla paylaşacağız. Eleştiriler varsa bunu alacağız, değerlendireceğiz. Neticede Yalova’ya 210 binlik merkez Yalova’ya yakışır projeleri hazırladık" diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim