Meclis Başkanı Yaşar Demirel başkanlığında toplanan İl Genel Meclisi’nde ilk olarak,  6360 sayılı Yasa ile köy tüzel kişiliğine dönüştürülerek 31.03.2014 tarihi itibariyle Yalova İl Özel İdaresine devredilen Kocadere Belediyesine ait 2010-2014 yılarını kapsayan Doğu Marmara Kalkınma Ajansı katkı payı borcunun ödenebilmesi için 25.115,85 Lira ödeneğin tahsis edilerek 2014 Mali Yılı Bütçesinin Kanalizasyon ve İçme Suyu Kredi Geri Ödeme Projesi faslına aktarılması konusu gündeme geldi. Yapılan görüşmeler sonucunda konunun rapor hazırlanmak üzere Plan Bütçe Komisyonu’na sevk edilmesine oybirliği ile karar verildi.

Ardından  Meclis, Yalova Çınarcık Ortaburun Göleti Sulaması Genel Vaziyet Planı dikkate alınarak, söz konusu inşaat çalışmalarının sorunsuz olarak devam edebilmesi, projenin zamanında bitirilebilmesi ve beklenen faydanın en kısa zamanda sağlanabilmesi amacıyla, İl Özel İdaresinin sorumluluk alanında bulunan yollara paralel giden veya enine kesen hatlardan dolayı bozulan yollar için bedel alınmadan kazı izninin verilmesi konusunu görüşmeye açtı. Yapılan görüşmeler sonucunda; konu rapor hazırlanmak üzere Plan Bütçe ve İmar Komisyonlarına oybirliği ile havale edildi.

Meclis ilk oturumda son madde olarak, Ulusal Uyuşturucu Politika ve Strateji belgesine paralel olarak hazırlanan Üçüncü Ulusal Uyuşturucu Eylem Planı kapsamında, uyuşturucu sorununun arz azalımı ve talep azalımı süreçlerine yönelik dengeli bir yaklaşım benimsenerek, her ilin kendi Yerel Eylem Planı çerçevesinde uyuşturucu maddelerle mücadele için yapılan çalışmalarda kullanılmak üzere İl Özel İdaresi bütçesinden  10.000,00 Lira ödenek tahsis edilmesi konusunun görüşülmesi”  konusunu görüştü. Yapılan oylama sonucunda konu, Plan Bütçe ve Eğitim Sağlık Komisyonlarına havale edildi.

Editör: TE Bilişim