Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ilk basın toplantısını düzenledi. Toplantıda basın mensuplarına ilk 2 günlük başkanlık süresini özetleyerek başlayan Salman belediyenin bugüne kadar çiftlik gibi işletildiğini söyledi. Salman açıklamasında, "Buradan görünen çok farklı. Belediye maalesef benimde tahmin ettiğimden daha kötü durumda. Adeta çiftliğe dönmüş. 2 gün süre içerisinde ulaştığımız ayrıntılar bunu gösteriyor. Ben edinilen tüm bilgileri şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşacağım. Belediye de kesinlikle kanunsuz bir iş yapılmayacak. Benden de kanunsuz bir teklif gelmeyecek. 

Zambak Projesi diye bir proje kabul etmiyorum. İptal ettim ve tüm çalışanları belediyeye çağırdım. Herkese karşı adil ve hakkaniyetli olacağım. Burada alın terini kim hak ediyorsa o alacak. Ben bu konuda kardeşimi tanımam. Kimseden bir beklentim yok. İlk söz verdiğim konulardan birisi Cumhuriyet Caddesindeki kapandı. Onu da söktürdüm" dedi.

"Belediye Kaynaklarını Seçim İçin Kullanmışlar"


Salman belediye kaynaklarının da seçim çalışmalarında kullanıldığını dile getirerek, "Fakir fukaraya belediyenin dağıttığı yemeğin kesildiği söylentisi doğru değil.Ben kimsenin ekmeği ile oynamaya gelmedim. Burası kamu kapısı. Hatta belediyenin yemek dağıttığı kişi sayısını da arttıracağız. Yalova kaynaklarının seçimde kullanıldığını söylemiştim. Onun kaynaklarına da ulaşmaya başladım. Seçim dönemine ait 964 bin TL'lik fatura elimize ulaştı. 2 firmaya ait faturalar elimizde. Bunun 400 bin TL'lik bölümü kokteyl, kahvaltı, yemek bedeli. Hatta Pilav Üstü Kavurma dağıtmışlar. Bunlar seçim yatırımı için kullanılmış. Yetkililere bunları soracağız. İhale yapılmış ama, bunun ne için kullanıldığı da ortada" diye konuştu.

"Şirketlerden Bilgi Akışı Olmuyor"

Yabeltaş ve Hizmet A.Ş'den henüz bilgi akışı olmadığını ama en kısa sürede buradan da tüm bilgileri almaya başlayacaklarını vurgulayan Salman, "Şirketlerle ilgili bilgiye henüz ulaşmadık. Onunla ilgili bilgilere ulaştıkça sizle onu da paylaşacağım. Şirketlerle ilgili durum sıkıntılı. Oradan henüz bilgi akışı sağlanmıyor. Oradan detaylarda gelince bunları da herkesle paylaşacağım" dedi.

"16 Çalışana Aylık Ek 50 Bin TL Maaş"

Yalova Belediyesinde 16 çalışana performans adı altında aylık maaşlarına ek aylık toplam 50 bin TL maaş verildiğini vurgulayan Salman, "Belediye'de çalışan 16 kişi normal almaları gereken maaşın dışında performans adı altında ekstradan maaş almışlar. Bunların aylık maliyetleri belediyeye 50 bin TL yıllık 600 bin TL. Allahtan başka kimseden korkmuyorum. Burada ne varsa her şeyi şeffaf olarak kamuoyu ile paylaşacağım" diye konuştu.

"Umarım SMMMO Topu Taca Atmaz"


Belediyenin borçlarının tespitinin SMMMO'ya tespit ettirilmesi konusunda ise çarpıcı bir cümle kullanan Salman, "Umarım SMMMO topu taca atmaz" dedi. Salman bu sözünü şu şekilde açıkladı, "Belediyenin borçlarının incelenmesi için SMMMO'na resmi yazıyı yazdık. Umarım topu taca atmazlar. Biz denetlemeyiz gibi bir yaklaşımda umarım bulunmazlar. Belediyenin borçları spekülasyon konusu. Bende içindeyim. Borç gerçekte nedir bunun bilinmesi lazım. Borç stokunu hiç birimiz net bilmiyoruz. Borç denetimi yapılınca bu açıklamayı yapacak olan da SMMMO olacak. Burasının çiftlik gibi yönetilmesinin önüne geçeceğim. Kısa sürede Yalova Belediyesi'ni borç batağından kurtaracağız. gerekli tüm tedbirleri alacağız"

"Devlette Devamlılık Esastır"


Yalova Belediyesinin projelerinin devam ettirilip ettirilmeyeceğinin sorulması üzerine Salman, "Devlette Devamlılık Esastır. Burası Vefa Salman'ın dükkanı da değil. Kamunun yararına olan her projenin yanında olurum. Ama Zambak gibi ütopik projelerin devam etmesine de izin vermem" şeklinde konuştu.

"Bildiklerimi Açıklarım"


Basın toplantısının en çarpıcı bölümü ise Salman'ın Ak Parti Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan'a yönelik sözleri oldu. Pehlivan'a tehdidi andıran sözlerle yüklenen Salman, "Ben seçilmiş belediye başkanıyım. Benim herkesin yüzüne bakmaya yüzüm var.Ama o rant çetesinin benim yüzüme bakmaya yüzleri olmayacak. Bunları açıkça söylüyorum. Mustafa Pehlivan özellikle benim yüzüme nasıl bakacak. Mustafa Pehlivan muhatabım değil. Mustafa Pehlivan biraz daha haddini aşarsa, açıklayacağım çok şey var. Belediye Meclisi üyeliği sırasında bana verdiği bazı bilgiler var. Onları açıklarım kendi partililerinin yüzüne bile bakamaz. Canımı sıkmasın, haddini bilsin" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim