Salman, Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) çalışmaları ve haklı talepleri ile yerel yönetimlere doğru hizmetlerin üretilmesinde yol gösterici olmaları vasıflarıyla çok önemli bir görev üstlendiklerini ancak ne yazık ki Yalova’da hak ettikleri değeri göremediklerini söyledi.

Seçim çalışmalarını STK’ları ziyaret ederek sürdüren Başkan Adayı Salman, projelerini anlatmaya ekibini tanıtmaya devam ediyor. Bu seçimlerde en büyük yarayı rakibinin yürüttüğü kötü kampanyalar yüzünden en çok STK’ların aldığına dikkat çeken CHP’nin adayı Salman, “Kimi dernekleri baskı ve korkutma ile kimilerini kayırma, maddi-manevi iltimas ile taraf olmaya zorlayan Koçal yönetimi, siyaset üstü olmaları gereken STK’ları ne yazık ki çirkin politikalarına alet etmekten çekinmedi, çekinmiyor. Kamuoyunda algı yanılması oluşturabilmek için STK’ları kullanmaktan geri durmuyor. Onun bütün bu yaptıklarına boyun eğen STK’lar, sadece kendilerine değil, ülkemizin demokrasisine, halkın hür iradesine de zarar verdiklerinin farkına varmalıdırlar. Bunun vebali Koçal’ın olduğu kadar haksız yere ona destek veren ya da isteklerine cevap veren STK yöneticilerinindir” dedi.

Kendisinin STK’ları yerel yönetimlerin doğru hizmetler üretebilmesi için birer rehber olarak gördüğünün de altını çizen Salman, “Hayatım boyunca STK’larda görevler üstlendim. STK’lar örgütlü toplumun olmazsa olmazdır. Yaptıkları çalışmalar, haklı talepleri ve alanlarındaki uzmanlıkları ile yerel yönetimlere çalışmalarında ışık olurlar, rehber olurlar. Yerel yönetimlerle STK’lar uyum içinde çalışmalıdır. STK’ları yerel yönetimin uydusu haline getirmek, kimseye bir şey kazandırmayacağı gibi, uzun vadede kaybeden hepimiz oluruz” dedi.

Editör: TE Bilişim