Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman fitilini AK Partili Fahrettin Yıldız'ın ateşlediği trafik tartışmasına ilginç bir cevap verdi. AK parti'ye gönderme yapan Salman, Erol Taş örneği verdi.
AK Partili Fahrettin Yıldız'ın geçtiğimiz gün yaptığı açıklamalara , CHP'li meclis üyelerinden cevap gelmişti. Eleştirilerin odağında olan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın ise bu eleştirilere nasıl cevap vereceği merak konusuydu. Salman sonunda suskunluğunu bozdu. AK Partili Fahrettin Yıldız'dan çok AK Parti'yi hedef alan Salman, ünlü sinema sanatçısı Erol Taş'ın başından geçen bir anı ile AK Parti'ye gönderme yaptı. Salman, "Türk Sinema tarihinin en başarılı kötü adamı Erol Taş'dı. Erol Taş bir gün bir film galasından çıkıyor, yürüyerek evin yoluna koyuluyor. Bu esnada biri taş atıyor. Taş vücuduna isabet ediyor. Taşı atanlarda galasından çıktıkları filmi izleyip etkisinde kalan vatandaşlar. Erol Taş ise kendine taş atanlara ibretlik bir cevap veriyor, 'Siz bana taş değil ekmek atıyorsunuz. Zira oyunculuk benim işim. Sizin attığınız taşlarda benim işimi ne kadar iyi yaptığımı gösterir' diyor. AK Partililerin de yaptığı aynı şey. Onlar beni taşlamaya çalışarak işimi ne kadar güzel yaptığımı ortaya koyuyorlar. Tek fark biz rol değil hizmet yapıyoruz. Başarımdan dolayı yapacak bir şey bulamayınca aslı astarı olmayan konularla bana çamur atma yolunu seçtiler. Ben Trafik Komisyonu Başkanı Fahrettin Yıldız'ında yazdıklarına inandığını düşünmüyorum. Partiden ona bir görev vermişler. Ulaşımla ilgili sen Vefa Salman'a saldır demişler. O da birşeyler karalamış ama becerememiş. Ben yazdıklarını kendi partisinin de beğendiğini sanmıyorum. Trafik Komisyonundaki CHP'li üyelerimiz ona gereken cevabı verdiler. Ben işin altında yatan gerçek sebebi biliyorum. AK Parti Yönetim Kurulu toplanıyor. Toplantının konusu Vefa Salman. İyi gidiyor, başarılı gidiyor. Bunun önünü nasıl keseriz diye düşünüyorlar. Bunun altında yatan tek sebep beni karalamak. Ama karalamayla yapılan siyaset dönemi artık çok gerilerde kaldı. 4 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. İşin en kötüsü attıkları çamurların bana yapışmadığını, bende iz bırakmadığını da görmüyorlar. Ben bunu halktan aldığım izlenime göre söylüyorum. Ben siyaseti de başkanlığı da binanın içerisindeki odada yapmıyorum. Ben her zaman halkla iç içe yaşıyorum. Kenar Mahallelere benim kadar giren, oraların dertlerini dinleyen başka bir belediye başkanı olmamıştır" dedi.
"Öpücükle hizmet olmuyor"
Konuşmasında belediye gelirlerinin düştüğüne de değinen Salman, "Belediye gelirleri düştü. Belediyenin en önemli gelirlerinden birisi olan Emlak Vergisi geliridir. Bu yıl toplanan Emlak Vergisi geliri diğer yıla oranla 3/2'lik bir düşüş yaşadı. Belediyeyi nasıl döndüreceğiz. Hizmet öpücükle yapılmıyor. Belediyeye bir para girecek ki hizmet edebilesin. Bunun yanısıra İller Bankasından gelen katkı payı da düşüyor. Zira Türkiye'nin vergi geliri düşüyor. Biz belediye olarak iş yapan müteahhitlerin iyi kötü parasını ödüyoruz. Ama ekonomi bir zincir gibidir. Bir kesim etkilendiğinde bu herkesi sırayla etkiler. Bugün müteahhitler bile belediyeden alacakları ile ilgili gereksiz bir agresiflik içerisinde. Bu da ülke ekonomisinin ne durumda olduğunu gösteriyor. Ben evlere ziyaretlere de gidiyorum. Vatandaşların durumunu görüyorum. Ekonomileri çok kötü insanların. Belediyeye hayır için camiler ve STK'lar geliyor. Artık bu hayır işlerine yardım edecek hayırsever bulamaz olduk. Biz hep birlikte bir gemideyiz. Bu gemi batarsa herkes batar" şeklinde konuştu.


Editör: TE Bilişim