Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar Özdilek AVM'de düzenlediği toplantı ile 1 yıllık görev süresi içerisinde gerçekleştirilen çalışmaları paylaştı. Seçim sürecinde vaad ettiği projeleri bir bir hayata geçirmeye başladığını dile getiren Silpagar, "Göreve gelmeden neleri vadettik. Mesire Alanı, Sahil düzenleme projesi, konferans salonu, çöp konteynırlarının yeraltına alınması, Çiftlik Ada Projelerini halkımızla paylaştık. Bunları tek tek hayata geçiriyoruz. İşe çocuk parklarımızı ışıklandırarak başladık. Çocuklarımıza verdiğimiz önemi gösterdik. Modern ve ışıl ışıl parkları halkımızın hizmetine sunduk. İlçe genelinde 31 parkı aydınlatacağız. Devlet Hastanesinin arka tarafında kalan ve halkın sık sık şikayet ettiği yolda ışıklandırıldı. Orası bizden önce ne olduğu belirsiz tiplerin içki mekanı olmaktan kurtarıldı" dedi. 

"Çöp Konteynırları Yer Altına İndi"
Modern bir Çiftlikköy oluşturulması için verilen sözlerden birisinin de çöp konteynırlarının yer altına indirilmesi olduğunu belirten Silpagar, "Çöp konteynırlarını yer altına almaya başladık. Bu konteynırları kendi imkanlarımızla imal ediyor ve yine kendi imkanlarımızla yer altına yerleştiriyoruz. Her biri 1.5 ton çöp depolayan bu konteynırları şimdilik 10 noktaya yerleştirdik. Peyderpey ilçemizin her yerine yayacağız. Bunu kendi imkanlarımızla yaparak belediyemizi masraftan da kurtardık" diye konuştu.

Çiftlikköy'e Modern İçme Suyu Altyapısı
İlçede ki  içme suyu altyapısının asbest içeren borulardan oluştuğunu her seferinde söylediğini dile getiren Silpagar, "Çiftlikköy ilçemize modern bir içme suyu altyapısı kazandırmak için kolları sıvadık. İlçenin tamamının altyapısını yani 230 km'lik bölümünü HDP borularla kaplayacağız. Artık halkımız sağlıksız su kullanmak zorunda kalmayacak" dedi.

Mesire Yeri Temmuz Ayında Hizmete Girecek
Belediye Başkanı olmadan önce ilçeye bir mesire yeri kazandırma sözü verdiğini hatırlatan Silpagar, "İlçemize yakışacak bir mesire yerini söz verdiğimiz gibi hayata geçiriyoruz. 8.5 dönüm alan üzerinde çalışmalar sürüyor. İlçeye hakim ve deniz gören bir alanda yapılan mesire yeri Temmuz ayında tamamlanacak ve hizmete girecek" şeklinde konuştu.

Sahil Projesi Sürüyor
Çiftlikköy ilçesinin en önemli projelerinden birisini de Sahil Düzenleme Projesi olduğunu belirten Silpagar, "Sahil düzenleme projesi hızla devam ediyor. Bu proje kapsamında 2 kilometreli sahil şeridinde içerisinde engelli, yaya ve bisiklet yollarının olacağı bir alan oluşturacağız. Yaya yolunu tartan pistle kaplayarak yaşlılarında rahatça yürüyebileceği bir hale getireceğiz. 10 metre arayla sahili led ışıklarla aydınlatacak ve burasını gece gündüz halkın faydalanabileceği bir hale getireceğiz" dedi.

Çiftlik Ada Projesi Hayata Geçecek
Çiftlik Ada Projesine yönelik gelişmeleri de paylaşan Silpagar, "Bu proje hayata geçirilecek. O nedenle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Kültür Bakanlığında görüşmeler yaptık. Bize bu adanın yapılmasında mevzuat olarak her hangi bir sıkıntı olmadığını söylediler. Bizde başvurularımızı yaptık. Gerekli izinler çıkınca planımızı yapacağız. Önümüzdeki yıldan itibaren bu projeye başlayacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

"Siyaset Dersi Verelim"
CHP'nin kendisine hazırladığı karne sonrasında,"Sınıfta kaldı" açıklamaları da Silpagar'ın gündemindeydi. Belediyeyi kurumsallaştırdıklarını söyleyerek başlayan Silpagar, "Biz Belediyeyi kurumsallaştırdık. Açılmamış müdürlükleri açtık. Göreve eş dost değil profesyonelleri aldık. Zira ben profesyonellerle çalışırım. Bakın partimizden adam transfer ederek bizimle yarışamazsınız. Ramazanda kafayı çekip, sonra gelip burada namaza durarak bu işler yürümez. Bakın Ak Partinin siyaset okulları var. Gidin orada siyaset öğrenin. Siyaset ciddiyet ister. Bakın ben bugün burada konuşuyorum ama kimse beni kurmadı. Siz sadece kurulup konuşabilirsiniz. Ben sizden tek şey istiyorum. O da beni rahat bırakın ki halka hizmetle uğraşayım. Kozumuzu 2009 seçimlerinde paylaşırız. Gerçi siz artık Çiftlikköyü bizden alamazsınız. CHP 30 yıldır iktidar göremiyor ya bu boşuna değil. siz daha 300 yıl iktidar göremezsiniz" dedi.

Editör: TE Bilişim