Yalova’da 1 Haziran seçimleri öncesinde AKP ve CHP arasında seçim atmosferinde yaşanan gerginlikler seçim sonrası yerini Yalova’nın geleceği için çalışma kararına bıraktı. AKP İl Teşkilatının 1 Haziran seçimlerinden sonra düzenlediği basın toplantısında Yalova’nın geleceği için bundan sonra birlikte hareket etme beyanının ardından Belediye Başkanı Vefa Salman da ilk ziyaretini AKP İl Teşkilatına gerçekleştirdi.

CHP İl Başkanı Özcan Özel ile birlikte AKP İl Teşkilatını ziyaret eden Vefa Salman, parti yöneticileri ve İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak tarafından samimi bir ortamda karşılandı. Salman burada yaptığı açıklamada; ortak amaçlarının Yalova’ya hizmet olduğunu belirterek, “Ortak bir amacımız var, yaşadığımız yere ülkeye hizmet etmek. Bu doğrultuda yerel seçimler farklı bir olay, hep birbirimizin yüzüne  bakıyoruz. Birbirimizin düğününe gidiyoruz, cemiyetine gidiyoruz. Bu çok önemli, ortak payda insana hizmet, asgari hizmette buluşmak zorundayız. Grup Başkanvekilimiz de bir cenazeye gitmesi gerektiği için buraya gelemedi. Bugün Sayın İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak’ı ziyaret ediyoruz. Başka partileri de ziyaret edeceğiz. Sayın Öztabak kendisi eski arkadaşımdır. Ben kendisinin bu göreve gelmesinden mutluyum, kendisine başarılar dilerim. Belediye başkanlığında kazanan bütün partilerin belediye başkanı olur. Seçim atmosferinde yaşanan gerginlikler geride kaldı.Şu an itibariyle bitmiştir.Şimdi Yalova’ya hizmet zamanıdır” dedi.

AKP İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak da Vefa Salman’a görevinde başarılar dilerken, “Sayın Belediye Başkanımız ve il başkanımız bizi ziyarete gelmişlerdir. Belediye Başkanımıza hayırlı olsun diyorum. Hizmet iddiasında olan bir partiyiz. Bu hizmeti kim getirecekse katkı sunacağız. Yalova’da hizmet yapılacaksa, herkesin katkısı olmalıdır. Bizler bu katkıyı her zaman sağlayacağız. Ben başkanımıza yapacağı hizmetlerde başarılar diliyorum” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak siyasete insanları mutlu etme sanatı olarak baktıklarını belirten CHP İl Başkanı Özcan Özel de “Bu amaç doğrultusunda da hizmet sınavlarından geçiyoruz. Bizim dışımızdaki yerlerde normal bir sınav atlattık. Bazı yerleri AKP aldı, bazı yerleri biz aldık. Yalnız 30 Mart seçimlerinden sonra Yalovalıların istemediği şekilde bir olayla karşılaştık. Ortam gerildi. Ama bizim AKP’ye bir düşmanlığımız olmadığı gibi, belediyeyi aldıktan sonra da sadece CHP’ye oy verenlerin değil,  her partiye oy verenlerin başkanı olacak. O hizmete talip olmuştur. Sayın Yusuf Ziya Öztabak’a da görevinde başarılar diliyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim