İl Genel Meclisi CHP'li meclis üyesi Bahar Doğan rantçıların OSB adı altında gözünü Çiftlikköy'e diktiklerini söyledi. Doğan, "Çiftlikköy rantçılara kurban edilmemelidir" dedi.
İl Genel Meclisi Haziran ayı olağan toplantıları başladı. Meclis gündeminde Çiftlikköy ilçesinde kurulmak istenen Avrasya Giyim İhtisas OSB'de var. Bu gündem maddesinin görüşülmesi öncesinde çarpıcı açıklamalarda bulunan İl Genel Meclisi CHP'li meclis üyesi Bahar Doğan rantçıların gözünü Çiftlikköy ilçesine diktiklerini dile getirdi. İl Genel Meclisinin buna alet olmaması gerektiğini dile getiren Doğan, "Her ay olduğu gibi Haziran ayı 2017 Gündeminde yine bir OSB var. Avrasya Giyim İhtisas OSB Yalova'mız  doğal güzelliği, denizi, termali, ulaşım kolaylığı ve  üç büyük şehir arasında kalması ile tercih edilen bir il.  Ranta ve OSB'lere kurban edilmemeli.  İstanbul'dan Gebze'den yani karşı yakadan bilhassa sanayi ve OSB'lere yer arayışı akını var. Kim bunlar incelediğimizde yatırımcılara Özel OSB'ler ile arsa üretip buradan ciddi rant sağlama gayretinde olanlar.  '50 bin kişiye iş . Körfez Köprüsü avantajı, Güney Marmara'nın incisi Yalova' gibi şirin sözlerle gözlerini Yalova Çiftlikköy'e diktiler. Ülkeyi, Yalova'yı, Çiftlikköy'ü falan düşündükleri yok. Güzel sözlere kanmamak gerek. 3740 dönüm yer alınmış. OSB olmadan imara açılıp parsel yapılamaz. OSB  ile parsel yapıp satacaklar. Tamamen ranta dayalı bir iş. İl Genel Meclisi olarak bu tür işlere alet olmayalım" dedi.

Doğan sözlerine şöyle devam etti, "Yalova Çiftlikköy İlçesinde  Giyim İhtisas OSB  ve Gemi İhtisas OSB den oluşmaktadır. her iki OSB Toplamda 3740 dönüm arazide en küçük parseli 4500 m2 olacak şekilde arsa  üretecek talebe göre arsa tahsisi gerçekleştirilecek. Avrasya OSB. 50 bin kişi istihdam edilecek diyor. Hani GİOSB  tamamen iptal edilmişti. Temcit Pilavı gibi her Vali değiştiğinde rantçılar şanslarını deniyor. Boya, tiner,toz, grit (kum tanesi) gibi tehlikeli maddeler kullanacak, gürültü çıkaracak, fiziki haritası değişecek kadar hafriyat çıkacak, hakim rüzgar yönünün Çiftlikköy'e doğru olduğu için çevre ve inşan sağlığı açısından da oldukça sakıncalı. Büyük rant var bu işte . Diyelim Özel İdare %18  ortak olduk. Arsa satışının  %18 ini özel idareye verecek mi. Tamamen ranta dayalı olan bu işlere kesinlikle alet olmayalım. Ortak olmayalım"
 Yalova'mızı Nereye Götürüyoruz. Bunun Farkında Mıyız?
"Yalova'mızı nereye götürüyoruz bunun farkında mıyız" diye de soran Doğan,  "Avrasya OSB 50 bin,Yalova İmes OSB 15 bin, Çiçekçilik OSB 10 bin, Kalıp İmalatı İhtisas OSB 3 bin, yeni OSB  taleplerinin  devamı gelecek. Bu rakamlar kendi ifadeleri. 5000  dönüm civarında da boş sanayi imarlı alan var. Bu alanlara dolduğunda da  istihdam oluşacak. Tersaneler krizi bitince orada da istihdam artacak. Tahminen istihdam 100 bin kişiyi geçecek. Yalova Valilik sitesinde kayıtlı işsiz sayısı 7.981. 100 bin işçi göç gelecek. Genelde kalifiye eleman istemeyen asgari ücretle işçi çalıştıran tesisler olacak. Bu işçi göçü aileleri ile tahminen 400 bin nüfus eder. Buna bağlı ve iş umudu ile başka göçte oluşacaktır. Ve Şu an Yalova'nın nüfusu 240 bin. Yalova'nın nüfusu 3 e katlanacak. Bu kadar göçü kaldırabilir mi? Alt yapısı. İmar Planları buna müsait mi? OSB Kurmak isteyenlerin verdiği rakamlar bunlar ve hesap ortada. Herhalde bizleri ve Yalova'yı kandırmak için rakamları abartmamışlardır" diye konuştu.  

Geçmişten Ders Almalıyız
Geçmişten ders alınması gerektiğin vurgu yapan CHP İL Genel Meclisi Üyesi Bahar Doğan konunun oldu bittilere getirilmemesi gerektiğine değinerek, "2004 yılında 40 bin İstihdam dediler Altınova'ya tersaneleri kurdular. İstihdam dediler sanayi için Handere Hazine yerini bedava fiyatına verdiler alanlar Karun Kadar zengin oldu. Başka  sanayiler de  kuruldu. O zaman diliminde  Yalova Valilik İnternet Sitesinde kayıtlı işsiz sayısı 2000 civarı idi. Ancak işsizlik azalmadı. Bilakis arttı. İş bulurum umudu ile gelenlerin bir kısmı iş bulamadı. Yatırım yapanlar yüzünü Yalova'ya ve Yalovalıya tam dönmedi v.s nedenlerden bugün kayıtlı işsiz sayısı 4 e katlanarak 7981 oldu. Hesabı, kitabı ve planlamayı iyi yapmalıyız. O istedi bu istedi diye işleri aceleye getirmemeliyiz. İsteyenler gider biz kalırız.Yoksa Yalova'mızı  aldığı hesapsız, zamansız ve aşırı göç ile yaşanmaz bir şehir haline getiririz" şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim