Subaşı Belediyesi ile DİSK Genel-İş sendikası arasında yapılan toplu iş sözleşmesi ek protokol görüşmelerinden yüzde 50’lik oranında zam kararı çıktı.  Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay, mesai arkadaşlarına; 48 işçimizi kapsayan sözleşmemizi imzalamış durumdayız. 5 yıllık belediye başkanlığım sürecinde belediyemiz çalışanlarımızı nasıl koruduysak bu sözleşmemizde de aynı şekilde koruduk. Bugüne kadar çalışanlarımız alacaklarını günü gününe aldı. İnşallah bundan sonra da günü gününe tahsil edecekler.” dedi.

Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay, ekonomik olarak zor günler yaşadığımız ve yüksek enflasyonun getirdiği zor yaşam koşullarından belediye çalışanlarını bir nebze olsun rahatlatmak için DİSK Genel-İş sendikasıyla toplu iş sözleşmesi ek protokol toplantılarına başlamıştı. Görüşmelerin sonunda ortak paydada buluşan belediye ve sendika bugün düzenlenen toplantıda bir araya gelerek Subaşı Belediyesi emekçilerine mutlu haberi verdi. İmzalanan sözleşmeye göre, taban yevmiyeye yüzde 50 oranında zam yapıldı.

Başkan Canbay: “En Düşük Maaş 21.500 Lira Oldu”

Yapılan zamla alakalı konuşan Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay yapılan zammın her iki tarafı da mutlu ettiğini belirterek, şunları kaydetti: “İmkânlarımız dâhilinde iyi bir zam verdiğimizi düşünüyorum. Ben mesai arkadaşlarımın mutlu bir şekilde çalışmalarını sürdürmelerini istiyorum.  Buradaki amacımız enflasyona çalışanımızı ezdirmemek, mesai arkadaşlarımızı mutlu ederek onları motive etmek. Çünkü arkadaşlarımız aldıkları paranın her kuruşunu hak ediyor. Bugüne kadar hak ettikleri ücret ne ise hep onu hedefledik. Sözleşmemiz hayırlı olsun. Çalışanlarımızı mutlu edersek iyi ve güzel işler yapabiliriz. Çalışma arkadaşlarımız da iyi ve güzel işler yaparsa da halkımızı memnun edebiliriz. Bizim görevimiz halkın yaşam kalitesini artırmak. Bunu hep birlikte başaracağız. Ben de emekten yana anlayışı olan biriyim. Bu sözleşmenin hepimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” Dedi.

Fazlaca, Kara Savaşları'nın 109. Yıl Dönümünü Andı Fazlaca, Kara Savaşları'nın 109. Yıl Dönümünü Andı

DİSK Genel-İş Sendikası Bursa 1 No’lu Şube Başkanı Ahmet Aslan, ücretlerin 6 aylık dönemlerde enflasyon oranına göre yeniden artırılacak olmasının önemli olduğunu vurguladı. Yeni sözleşme nedeniyle memnun olduklarını ifade eden Aslan,  Başkan Canbay’a teşekkür etti.

Editör: Arda Yavuz