Koçal: Yıllar Sonra Haklılığımız Anlaşıldı Koçal: Yıllar Sonra Haklılığımız Anlaşıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Türkiye Yüzyılı Aile Söyleşileri’ kapsamında Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen programa, Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Vali Yardımcısı İdil Özdemir Doğan, Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin, Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personeli ve çok sayıda davetli katıldı.
Programda; dissosiyatif kimlik bozukluğu tanı ve tedavisi, aile ve eş ilişkileri ile kültürel psikiyatri alanlarında yaptığı çalışmalarla tanınan Psikiyatrist Prof. Dr. Medaim Yanık, sunumlarını gerçekleştirdi. Yoğun ilginin gösterildiği programda Medaim Yanık, “Aile ile ilgili Gelecek Gündemler, Aileyi Güçlendirmenin Bütüncül Yolu ve Aileyi Güçlendirecek Psikososyal Müdahaleler” konularında açıklamalarda bulundu. 
Yalova Aile Sosyal Hizmetler Il Mudurlugu Aile Soylesi Program (3)Psikiyatrist Prof. Dr. Medaim Yanık Kimdir?
Medaim Yanık, Tıp eğitimine 1987 yılında İstanbul Tıp Fakültesi’nde başladı. 2000 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde ruh sağlığı ve hastalıkları alanında uzman oldu. 2000-2005 yılları arasında Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı’nda öğretim üyeliği ve bölüm başkanlığı yaptı. 2005 yılında Ruh Sağlığı ve Hastalıkları alanında doçent oldu. 
2005–2009 yılları arasında Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başhekim ve klinik şefi olarak görev yaptı. Bu dönemde hem Bakırköy’de hem diğer ruh sağlığı hastanelerinde elektrokonvulsif terapinin anestezili ve kas gevşeticili yapılmaya geçiş sürecini yönetti. Aynı dönemde Sağlık Bakanı’nın ruh sağlığı alanında danışmanlığını yaptı. Bu dönemde “Ruh sağlığı eylem planının yazılması”, “Toplum ruh sağlığı modeline geçiş”, “Psikiyatri hastanlerinin iyileştirilmesi”, “Psikiyatri hastanelerinin mimarisi” konularında çalıştı. 
Yalova Aile Sosyal Hizmetler Il Mudurlugu Aile Soylesi Program (2)2009-2015 arasında İstanbul Şehir Üniversitesi’nde psikoloji bölümünün kurucu öğretim üyesi olarak çalıştı. 2010 yılında profesör oldu. 2017 yılında İbn Haldun Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde öğretim üyeliğine başladı. Aynı zamanda özel muayenesinde hizmet veriyor. Uzmanlık tezini çocukluk çağı travmatik yaşantıları ve dissosiyatif bozukluklar alanında yaptı. Tezimde çocukluk çağında yaşanan fiziksel, duygusal ve cinsel travmaları unutup yeniden hatırlanması ve dissosiyatif belirtilerle ilişkisini araştırdı. Dissosiyatif kimlik bozukluğu olan hastaların psikoterapisi uzmanlaştığı alanlardan biridir. Aynı zamanda “aile ve eş ilişkileri” alanında çalışmaktadır. “Dest-i İzdivaç: Kim Kiminle Evlenirse Mutlu Olur?” ve “Mutlu Evliliklerin 7 Özelliği” adlı kitapları vardır. Dr. Yanık “evlilik güçlendirme programı” geliştirmiştir. Dr Yanık’ın uluslararası dergilerde yayınlanmış 25, ulusal dergilerde yayınlanmış 21 makalesi vardır.
Yalova Aile Sosyal Hizmetler Il Mudurlugu Aile Soylesi Program (4)2017 yılında İbn Haldun Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde öğretim üyeliğine başladı. Bölüm başkanı olarak çalışmaya devam etmektedir. Aynı zamanda İbn Haldun Üniversitesi Psikoterapi Uygulama ve Araştırma Merkezi(İPAM) Yönetim kurulu üyesi görevini sürdürürken, klinik psikoloji yüksek lisans öğrencilerine ders ve süpervizyon verip danışan görmektedir. Dr. Yanık evli ve üç çocuk babasıdır.
HABER/ RÜMEYSA ŞAHİN

Editör: Arda Yavuz