Benzin Yüklü Tanker Kaza Yaptı Benzin Yüklü Tanker Kaza Yaptı

Yalova Valiliği’nin sosyal medya hesapları üzerinden yapılan canlı yayında Vali Kaya, okul çevreleri, servis denetimleri ve genel güvenlik tedbirlerine yönelik bilgilendirmeler yaptı. Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, İl Emniyet Müdürü Salih Gözüm, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Nabi Binici, Sahil Güvenlik Komutanı Eren Deneri ile birlikte ilimizde genelinde asayiş ve güvenlik faaliyetlerine yönelik açıklamalarda bulundu. Vali Kaya, “Bu arada seçimleri atlattık yerel seçimler gayet güzel huzurlu bir şekilde geçti Ben başarılı olan ipi göğüsleyen adaylarımızda başkanlarımıza bir gelen meclis üyelerimize Belediye Meclis üyelerimizden muhtarlarımıza yeni görev yerlerinde başarılar diliyorum Allah'ım başarılarını daim eylesin. Mart ayına baktığımızda ilimizde 1202 asayiş olayı meydana gelmiş. Arkadaşlarımız bunun yüzde 95’ini aydınlatmışlar ve 54 şahıs yakalandı. 17 şahıs hakkında da adli tedbir kararı alındı. Aranan şahısların yakalanması noktasında arkadaşlarımız çok yoğun bir gayret sarf ediyor. Haklarında arama kararı çıkmış olan 96 şahıs yakalandı. İfadesi alınmak üzere araması gerçekleştirilmiş olan 273 kişi de tekrar yakalandı. 93 şahıs hakkında da tutuklama gerçekleştirildi. Çok sayıda vatandaşımızın hafta sonunu burada geçirmek istediğini göz önünde bulundurarak, onların güvenliği ve huzur adına umuma açık işyerleri, kafeler buralarla ilgili de yoğun çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu işyerlerini sık sık denetliyoruz. Yaptığımız denetimlerde; 1 ay içerisinde 5 iş yerine kumar oynamaya yer ve imkan sağlamak sebebiyle işlem yaptık. 6 işyeri ile ilgili idari para cezası gerçekleştirdik. 23 şahsa da kumar oynadıkları tespit edildiklerinden dolayı idari para cezası verdik. Ruhsatsız tabancayla ilgili de özellikle yol taramalarında özellikle dikkat ediyoruz. 37 ruhsatsız silah, tabanca yakaladık” dedi.
‘213 KADES uygulaması gerçekleşti’
İlimizde 1 ay içerisinde kadına yönelik şiddet kapsamında 213 olay meydana geldiğini söyleyen Vali Dr. Kaya, “Biz bu şüphelilerin tamamını yakaladık. Kadına yönelik şiddetle ilgili kırmızı çizgimiz var. Dolayısıyla hiçbir kadınımızın mağdur olmasını istemiyoruz. 5 şüpheli şahıs hakkında da elektronik kelepçe uygulaması devam ediyor. KADES uygulamamız var. Mutlaka kadınların bu uygulamayı indirmesi, ihtiyaç halinde de kullanılmasını tavsiye ediyoruz. Diğer yandan Kaçakçılık, mahalli suçlar ve organize suçlarla ilgili de bir artış var. 20 adet olay meydana geldi. 29 şüpheli yakaladık. 5 şüpheli şahıs tutuklandı. Kaçakçılık ve organize suçlar kapsamında çok sayıda 29 bini aşkın makaron, 2 bin kiloya yakın tütün ve 14 adet kaçak kazı yapılan malzemeler ele geçirildi. Nargile, çok sayıda paket sigara. Ekiplerimiz sahada çalışmalarına devam ediyor” şeklinde konuştu.
‘Terör örgütleri Yalova’da konuşlanıyor’
İstanbul’a yakın olmamız dolayısıyla Yalova lojistik olarak terör örgütlerinin de konuşlandıkları yerlerden birisi olduğunu ifade eden Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, “Bu konuda da arkadaşlarımızın çok yoğun çalışmaları var. Hep DEAŞ hem de PKK terör örgütü propagandası kapsamında 3 şahıs yakalandı. DEAŞ kapsamında da 4 şüpheli yakalandı. Narkotik suçlarla ilgili de ilimizde 1 ay içerisinde 139 olay meydana geldi. 150 şüpheli şahıs da yakalandı. Bu yapmış olduğumuz çalışmalarda 2 kiloya yakın uyuşturucu madde ele geçirildi. Özellikle gençlerimizin ve ailelerinin bilinçlenmesi için de tüm faaliyetlerimize devam ediyoruz. En İyi Narkotik Polisi: Anne projesi kapsamında annelerimize eğitim veriyoruz. İçişleri Bakanımız sosyal medya hesabından paylaştı. Mahsen-6 operasyonu kapsamında bir çeteyi Armutlu’da da konuşlanmış olan bir çeteyi çökerttik Bunlar özellikle narkotik ile ilgili çok ciddi bir çalışmaya içerisindelerdi burada 16 şahıs yakalandı 3 şahıs hakkında tutuklama kararı getirildi. Biz burada çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirdik av tüfeği şeyler ele geçirildi bu çok başarılı bir çalışma vardı ben arkadaşlarımızı yapmış olduğu bu başarılı operasyondan dolayı tebrik ediyorum. Siber suçlarla ilgili de ilimizde 1 ay içinde 70 olay meydana geldi. Bunun yüzde 93’ünü arkadaşlarımız aydınlattılar. Siber suçlarla ilgili de bir artış var. 274 bin seçmen 154 okulda oylarını kullandı. Bütün gün güvenlik kuvvetlerimiz okullarımızdaydı. Seçimlerimiz güvenli bir şekilde gerçekleştirildi. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Yakın bir zamanda 9 günlük tatil başlayacak. Bu tatilin ağız tadıyla geçmesi, bayrak coşkusu ile geçmesini, asla trafik kazaları ile gölgelenmesini istemiyoruz. Özellikle yola çıkacak hemşerilerimizin dinlenmiş bir şekilde yola çıkmaları, sürücülerimizin emniyet kemerlerini takmalarını ve yoruldukları zaman dinlenmelerinin çok önemli olduğunu sahada gözlemliyoruz. Trafik kazalarındaki artışlar var. Özellikle bayramda bu kazaların olmaması için arkadaşlarımız sahada önlemlerini aldılar. Sürücülerin alacağı önlemler her şeyden daha elzemdir. Bir aydaki kaza oranlarımıza baktığımızda 199 trafik kazası meydana gelmiş. 108 vatandaşımızda yaralanmış. Bu tür kazaların olmasını istemiyoruz. Bu kazaların çoğunun dikkatsizlik sonucunda meydana geldiğini görüyoruz. Dolayısıyla bu kazaların önüne geçmek elimizde, lütfen daha dikkatli olalım, bayramımızı gölgelemeyelim” diye konuştu.
‘Okul önlerinde güvenlik timlerimiz var’
Bu sene okul bölgelerinde de sıkı bir güvenlik tedbiri aldıklarına değinen Vali Dr. Kaya, “Okul çevresindeki çocuklarımızın güvenliği ve huzuru için güvenlik timleri oluşturduk. Okulumuzun çevresindeki her umuma açık yerinde denetimler gerçekleştiriyoruz. Okul idarelerimizde bizlerin grup sorumlularımızın numaraları var. Onlar şüphelendikleri bir durumda hemen bizi haberdar ediyorlar. Okullarla koordineli bir şekilde öğrencilerimizin velilerimizin güvenliklerini gerçekleştiriyoruz. Bu anlamda 68 personelimiz görevli. Okul servisleri de denetleniyor. Yapmış olduğumuz bir ay içerisindeki denetimlerde 732 okul aracını denetledik. 39 adet idari para cezası gerçekleştirildi. Ticari taksilerimizi de denetliyoruz. 413 ticari taksiyi denetledik. 34 araca cezai işlem gerçekleştirdik. Amacımız sizlerin güvenliği ve huzuru. Sahil Güvenlik Komutanlığımız da 264 saat denizlerimizde görev icra etti. 248 adet gemi ve teknenin kontrolünü gerçekleştirdi. Bize gelen şikayetler üzerine 1 adet tersaneye de deniz kirliliğinden dolayı idari ve adli soruşturma başlattık. Çevreyi ve denizi kirleten bu tür işletmelerimize kesinlikle göz yummadığımızı, büyük cezalar verdiğimizi ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı. Vali Kaya, Nisan ayı ile de asayiş ve güvenlik faaliyetlerinin anlatılacağı program yapacaklarını belirtti. Program sosyal medyadan gelen soruların cevaplandırılması ile sona erdi.
 

Editör: Arda Yavuz