Tarımsal Eğitim Çalışmaları Hızla Devam Ediyor Tarımsal Eğitim Çalışmaları Hızla Devam Ediyor

Kadınların toplumdaki önemini vurgulamak ve baharın gelişini coşkuyla karşılamak amacıyla düzenlenen gecede Balkan müzikleri eşliğinde Bal-Göç Kadınları yöresel halk oyunlarını oynadılar. Gecede kadın misafirlere çiçek taktim edilirken tüm misafirlere beyaz ve kırmızı yünden yapılan marteniçka bileklikleri hediye edildi.  Böylelikle gecede doğanın uyanışı ve yenilenmesi marteniçka geleneği ile kutlandı.
Yalova Balkan Gocmen Dernek Bahar Kadinlar Kutlama Chp Akp Iyi Belediye Baskan Aday (4)Geceye Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, AK Parti İl Başkanı Umut Güçlü, belediye meclis üyeleri ve parti yöneticileri; Çiftlikköy AK Parti Belediye Başkan Adayı Recep Hacı; CHP Yalova Belediye Başkan Adayı Mehmet Gürel, meclis üyesi adayları, CHP İl yöneticileri; İYİ Parti İl Başkanı Osman Kendir, İYİ Parti Yalova Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Tokay, İYİ Parti İl Yöneticileri; DEVA Partisi Yalova Belediye Başkan Adayı Aslı Üresin, DEVA Partisi İl Yöneticileri; Yalova Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir, Yürütme Kurulu Üyesi Volkan Yılmaz, Kadın Meclisi Başkanı Fadime Yıldırım Karaoğlu ve Gençlik Meclisi Başkanı Fatih Ayaz; Sakarya BAL-GÖÇ Başkanı Erdinç Bilaloğlu ve yönetimi; Orhangazi BAL-GÖÇ başkanı Orhan Yetim ve yönetimi başta olmak üzere çok sayıda dernek üyesi ve basın mensupları katıldı. 
Yalova Balkan Gocmen Dernek Bahar Kadinlar Kutlama Chp Akp Iyi Belediye Baskan Aday (1)8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle ve Baharın Gelişini Kutlamak amacıyla böyle bir programı gerçekleştirdiklerini ifade eden Yalova Balkan Göçmenleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Lütfi Özgür, “Bugün burada, bizim için oldukça anlamlı bir günü kutlamak ve önemli bir geleneği gerçekleştirmek üzere bir araya geldik. Öncelikle hepinizi en içten dileklerimle selamlıyor, hoş geldiniz diyorum.
Yalova Balkan Gocmen Dernek Bahar Kadinlar Kutlama Chp Akp Iyi Belediye Baskan Aday (5)Bilindiği üzere, derneğimiz, dış Türkler alanında faaliyet gösteren bir kuruluş olarak önemli bir misyon üstlenmiştir. Uluslararası arenada faaliyet gösteren bir dernek olarak, hemşerilerimizin ötesinde geniş bir topluluğa hizmet verme amacını taşımaktayız. Bu bağlamda, içişleri ve dışişleri bakanlıklarıyla yakın işbirliği içinde çalışarak, uluslararası alanda Türk kültürünü ve dayanışmasını temsil etmekten gurur duyuyoruz.
Yalova, Balkan göçmenlerinin yoğun olarak yaşadığı bir kent olarak bilinmektedir. Biz de bu çeşitliliği ve zenginliği daha da güçlendirmek, birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmek amacıyla buradayız.
Yalova Balkan Gocmen Dernek Bahar Kadinlar Kutlama Chp Akp Iyi Belediye Baskan Aday (7)Bugün, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve Baharın Gelişini Kutlama Gecesi çerçevesinde bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu önemli günler, kadınların toplumdaki rollerini ve katkılarını vurgulamanın yanı sıra, doğanın uyanışını ve yenilenmesini de kutlamamıza vesile oluyor. Bizler, Yalova Balkan Göçmenleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği olarak, bu tür etkinliklerle toplumu bir araya getirme ve kültürel değerlerimizi yaşatma misyonunu sürdürüyoruz. Hep birlikte, birlik ve dayanışma içinde daha güçlü bir gelecek inşa etmek için buradayız.
Yalova Balkan Gocmen Dernek Bahar Kadinlar Kutlama Chp Akp Iyi Belediye Baskan Aday (6)Bu vesileyle, etkinliğimize katılan herkese teşekkür ediyor, birlikte güzel ve anlamlı anlar geçirmeyi diliyorum.” ifadelerini kullandı.
Yalova Belediyesinin Gecenin düzenlenmesine sağlamış olduğu katkılarından dolayı Belediye Başkanı Mustafa Tutuk’a teşekkür eden Özgür, Başkan Tutuk’a plaket takdim etti.

Editör: Arda Yavuz