Bakan Yerlikaya: “Terör Örgütüne Yönelik Operasyonda 23 Şüpheli Yakalandı” Bakan Yerlikaya: “Terör Örgütüne Yönelik Operasyonda 23 Şüpheli Yakalandı”

Yalova Belediye Zabita Mudurluk Ekip Pazar Esnaf Denetim (2)Önceki senelerde yerel pazar esnafı, denetimler için belediyeye müracaat ederek kontrollerini yaptırıyordu. Bu yıl ise Zabıta Müdürlüğü Ölçüler ve Ayar Memurluğu, pazarcı esnafını ziyaret ederek kontrol ve denetimlerini pazar yerinde gerçekleştirdi. Zabıta Müdürlüğü ekipleri, 3516 sayılı ölçüler ve ayar kanunu kapsamında rutin kontrollerine 2 gün boyunca devam etti. 
Vatandaşın alışverişini doğru bir şekilde yapması ve haksızlığa uğramaması için seferber olan Yalova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, pazar esnafını tek tek gezerek tartıların rutin kontrol bakımını gerçekleştirdi. Denetim esnasında Zabıta Müdürlüğü Ölçü Ayar Memuru Volkan Şavlı, ekip arkadaşları ile birlikte esnafla rutin kontrollerin önemine değinerek “Alanın ve satanın hakkını korumak amacıyla her sene yaptığımız rutin kontrolleri bu sene biz size gelerek gerçekleştirmek istedik” dedi. Pazar esnafı bu değişiklikten çok memnun olduklarını belirterek Yalova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne teşekkür ettiler.
Hem alanın hem satanın güven terazisini oluşturmak ve korumak için gerçekleştirilecek rutin kontroller, 2024 yılı içerisinde de devam edecek. 

Editör: Arda Yavuz