Bakan Yerlikaya: “Terör Örgütüne Yönelik Operasyonda 23 Şüpheli Yakalandı” Bakan Yerlikaya: “Terör Örgütüne Yönelik Operasyonda 23 Şüpheli Yakalandı”

Konuyla ilgili olarak Yalova İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Kamu düzenin sağlanması için suç ve suçlularla mücadele kapsamında, aranan şahısların kısa sürede yakalanarak adli makamlara intikal ettirilmesi, vatandaşlarımızın polis teşkilatına ve adalete olan güveninin sağlanması açısından önem arz etmektedir. Adli mercilerce haklarında yakalama emri çıkartılan şahısların yakalanmasına yönelik, kolluk birimleri tarafından kanunun kendisine tanıdığı yetki ve sorumluluk çerçevesinde sahip olduğu imkânları da kullanarak bu konudaki çalışmaları kesintisiz olarak gerçekleştirmektedir. Bu çerçevede Yalova İl Emniyet Müdürlüğümüz koordinesinde Asayiş Şube Müdürlüğü olarak Aranan Şahısların Yakalanmasına Yönelik Çalışmalarımız aralıksız olarak devam etmektedir. 01.12.2023 – 15.12.2023 tarihleri Ekip görevlilerimiz tarafından yapılan sistem ve saha çalışmaları neticesinde Hırsızlık, Kasten Öldürme, Dolandırıcılık, Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti, Tehdit, Mala Zarar Verme, Kasten Yaralama, 6136 SKM suçlarından aranması bulunan Toplam 74 şahıs yakalanmış, bu şahıslardan haklarında 5 yıla kadar kesinleşmiş hapis cezası bulunan 24 şahıs, 5 yıldan 10 yıla kadar kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs, 10 yıldan 20 yıla kadar kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs, 20 yıl ve üzeri kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs olmak üzere toplam 29 şahıs cezaevine teslim edilmiştir. Yakalanan şahıslardan;
1-) Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti suçundan 29 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan A.Y. isimli şahıs ve 17 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan S.D. isimli şahıs yakalanarak cezaevine teslim edilmiştir.
2-) Kasten Öldürme suçundan 11 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan Z.T isimli şahıs yakalanarak cezaevine teslim edilmiştir.
3-) Hırsızlık suçundan 9 yıl 7 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan D.G. ve 7 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan Ş.K. isimli şahıslar yakalanarak cezaevine teslim edilmiştir. Yalova İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde Toplumun huzur ve güvenliğinin sağlanması, adli mercilerce haklarında yakalama emri çıkartılan şahısların yakalanmalarına yönelik çalışmalarımız kararlılıkla sürdürülecektir” denildi.

Editör: Arda Yavuz