9 Kasım Perşembe günü tüm Türkiye’de ve Yalova’da aday adaylık başvurularını almaya başlayan AK Parti’de süreç 22 Kasım Çarşamba günü tamamlanmıştı. Aday adaylarının belli olmasının ardından basın mensuplarına bilgilendirmede bulunan AK Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü, Yalova Belediye Başkan aday adaylarını kamuoyuna tanıttı. Aday adayı olan Yusuf Ziya Şener, Hüseyin Uygun, İsmail Atik ve Ahmet Uzun tek tek söz alarak kendileri hakkında bilgiler verdi.

“Yeşil Körfez Birlik Başkanlığı yaptım”

İlk sözü alan Yusuf Ziya Şener, “1965 yılında Yalova’da doğdum. İlkokul, ortaokul ve lise tahsilimi Yalova’da tamamladım. Daha sonra Yıldız Teknik Üniversitesi Harita ve Kadastro Mühendisliğini kazandım. 1993 yılında Nur hanımla evlendim ve daha sonra ikiz kıllarım dünyaya geldi. Kızlarımdan Merve Şener Kimya Mühendisi, Gamze Şener Çevre Mühendisi olarak çalışıyor. 2015 yılında Milletvekili aday adayı olmuştum. 2019 yılında Meclis Üyesi adayı oldum ve kazandım. Daha sonra 1 yıl oyunca Yeşil Körfez’de Birlik Başkanlığı yaptım. Birlik Başkanlığı yaptığım sırada Yerel Yönetimleri bitirdim” dedi.

“Yalova Katı Atık Birliği Başkanlığı yaptım”

Kendini tanıtan Hüseyin Uygun, “1965 Sivas doğumluyum ve İnşaat Mühendisiyim. 1987 yılından bu yana Yalova’da serbest mühendis olarak çalışmaktayım. Siyasete atılmamız çok küçük yaşlarda başladı. Yalova’da Refah ve Fazilet Partisi’nden Meclis Üyeliği adaylığım oldu. Daha sonra 2004 ile 2009 yılları arasında Barbaros Bey ile çalıştım ve Teknik Başkan Yardımcılığı görevini üstlendim. Yalova o zaman şantiye gibiydi. Yalova Katı Atık Birliği Başkanlığı yaptım. 20 yıldır yapılamayan bir çöp depolama alanını inşa ettik. Yalova’da geçmişte deniz kirliği vardı. İslam Katılım Bankası’nın hibesiyle ve Hazine’nin desteği ile arıtma tesisi projelendirdik ve devamını getirdik. Teknik Başkanlığı döneminde Yalova’daki imarın daha güvenli hale gelmesi için birçok çalışma yaptık. Bununla birlikte 23 yıldır arama kurtarma işini yapıyorum ve aynı zamanda ekip liderliğini devam ettiriyorum” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Büyükgümüş ve Soygüzel'den YTSO'ya Ziyaret Milletvekili Büyükgümüş ve Soygüzel'den YTSO'ya Ziyaret

“Bugüne kadar hiç seçim kaybetmedim”

Kendini tanıtma fırsatı verdiği için Başkan Güçlü’ye teşekkür eden İsmail Atik, “Bu süreçte günün sonunda Yalova ve AK Parti’mizin kazanmasını temenni ediyorum. 1969 Yalova doğumluyum. İlk, orta ve lise eğitimimi Yalova’da tamamladım. Üniversite eğitimini Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nü bitirerek tamamladım. 92 yılında askerlik bitti ve daha sonra Yalova’da siyasi, sosyal, ticari hayatının içerisindeyim. Evliyim, 2 çocuğum var. Eşim Mali Müşavir, kızım üniversiteyi bitirdi ve İstanbul’da çalışıyor. Oğlum da bu sene üniversite imtihanına hazırlanıyor. Geldiğimiz durum itibariyle Yalova Belediye Başkan aday adaylığını açıklamış durumdayız. Amacımız Yalova’nın daha ileri noktaya gitmesi ve biz bunu AK Parti çatısı altında İlçe Belediye Başkanı olarak kendi ilçemizde gerçekleştirdiğimize inanıyoruz. Bundan sonra Allah nasip ederse ilimize iş, güç ve ihtiyaçlarıyla ilgili işlemleri gerçekleştirebileceğimize inanıyoruz. Bizim karneniz belli. Bugüne kadar hiç seçim kaybetmedik. Kişisel olarak girdiğimiz tüm seçimlerde rabbim bize kazanmayı nasip etti” şeklinde konuştu.  

“TBMM’de Başkanlık Müşavirliği görevini üstlendim”

Son konuşmayı yapan Ahmet Uzun, “1970 yılında Yalova’da doğdum. Üniversiteye kadar olan eğitimi Yalova’da tamamladım. 1986 yılında 9 Eylül Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’ne girdim ve bitirdim. Uzun süre otomotiv sektöründe çalıştım. Ankara’da 2000 ile 2002 yılları arasında Büyükşehir Belediyesi Asfalt Fabrikası’nın müdürlüğünü yaptım. 2003 yılında Ak Parti İl Yönetiminde Siyasi İşler Başkanı olarak görev aldım. 2004 yılında Belediye Başkan aday adayı oldum, Barbaros Bey aday oldu. Teşkilatın davetiyle Belediye Meclisi Üyeliği yaptım. 2009 yılında İl Teşkilat Başkanlığı görevini üstlendim. 5 yıl önce TBMM Başkanlık Müşavirliği’ne atandım ve 5 yıldır kamu görevlisi olarak görev yapıyorum. Ak Parti’den önce Büyük Birlik Partisi’nde görev yapmıştım ve rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun konuşma metinlerini yazıyordum.  Ak Parti kurulduktan sonra Yalova’ya döndüm ve Ak Parti’de görev aldım” dedi.

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

yalova-ak-parti-bina-adaylar-tanitim-aciklama (5)yalova-ak-parti-bina-adaylar-tanitim-aciklama (4)yalova-ak-parti-bina-adaylar-tanitim-aciklama (3)yalova-ak-parti-bina-adaylar-tanitim-aciklama (2)yalova-ak-parti-bina-adaylar-tanitim-aciklama (1)

Editör: Arda Yavuz