İl Genel Meclisi’nin Haziran ayı olağan toplantısının ilk oturumu dün gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Hasan Soygüzel’in başkanlığında yapılan toplantıda gündem maddeleri okunarak karara bağlandı.

Araç ve İş Makinelerinin Kiraya Verilmesi 

Toplantının ilk gündem maddesinde, İl Özel İdaresi'nin makine parkında bulunan araç ve iş makinelerinin kiraya verilmesi konusu ele alındı. Bu araçların köy sakinleri ve tüzel kişilere kiralanması ve tahsil edilecek ücret tarifesinin belirlenmesi Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edilerek oy birliği ile kabul edildi.

Bonsai Müzesi, Kültür ve Turizm Bakanlığınca Tescillendi

Toplantının ikinci gündem maddesi, İl Özel İdaresi İktisadi İşletmesi tarafından işletilen Bonsai Müzesi'nin giriş ücret tarifesinin belirlenmesiydi. 

SGK İl Müdürü Aydın; 37 Firma Emekliler İçin İndirim Kampanyası Yapıyor SGK İl Müdürü Aydın; 37 Firma Emekliler İçin İndirim Kampanyası Yapıyor

Yalova Bonsai Müzesi'nin geçtiğimiz hafta Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tescillendiğini kaydeden Soygüzel, bakanlığın müze giriş ücretlerinin belirlenmesi gerektiğini bildirdiğini aktardı. Şu an için müzeye giriş ücretlerinin yetişkinler için 50 TL, kamu personeli için 30 TL, öğrenciler için ise 20 TL olarak uygulandığını söyleyen Soygüzel, ilgili mevzuat gereğince bu ücretlerin meclis tarafından karara bağlanması gerektiğini vurguladı. 


Yalova Il Genel Meclisi Haziran Ayi Ilk Toplanti (3) Fotor 202406032031Soygüzel, “Bonsai Müzesi'nin Yalova’mızın turizmine ciddi katkıda bulunmasını öngörüyorduk. Kuruluş aşamasından bu yana öngörümüzün doğru olduğu ortaya çıktı. Açılışımızdan bu yana 2 bin kişi müzeyi ziyaret etti. Özellikle hafta sonları çeşitli illerden otobüslerle ziyaretler gerçekleştiriliyor. Hayrettin Karaca’nın müzede önemli koleksiyonu olması nedeniyle Türkiye’nin farklı şehirlerindeki TEMA grupları da ziyaret ediyor. Bursa, Balıkesir, Ankara, İstanbul’dan çeşitli ziyaret grupları geldi” ifadelerini kullandı.

5 Milyon TL’lik Ödenek Yetmedi

Akıllı su sayacı projesi için daha önce belirlenen 5 milyon TL'lik ödeneğin yetersiz kaldığı açıklandı. Meclis Başkanı Soygüzel, İller Bankası kredisi kullanılması yönünde karar alındığını ancak maliyetin 5 milyon TL'yi aştığını belirtti. Bu nedenle, İl Özel İdaresi ile Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin ortak projelerinin limitini yükseltmek için yeni bir karar alınması gerektiğini ifade etti. 

Soygüzel, yaptığı açıklamada, “Su sayaçlarıyla ilgili İller Bankası kredisi kullanılması yönünde bir karar almıştık. Bunun öncesinde de bu çalışmanın Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği eliyle yürütülmesi kararlaştırılmıştı. Sayıştay tarafından yapılan uyarılar neticesinde birliğe doğrudan para aktarılmaması, proje bazlı olarak protokol yapılması gerektiği ifade edilmişti. Biz de bu doğrultuda projeler için maksimum 5 milyon TL’lik bir üst limit belirlemiştik. Ancak, akıllı su sayaçlarıyla ilgili maliyet 5 milyon TL’nin üzerinde. Dolayısıyla aldığımız kararı yenileyerek, İl Özel İdaresi ile Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin ortak projelerinin limitini yükseltmemiz gerekiyor. Bununla ilgili bir karar alacağız” şeklinde konuştu.

MUHABİR/ RÜMEYSA ŞAHİN

Muhabir: RÜMEYSA ŞAHİN