Gürel, “Belediye olarak 17 Ağustos Parkı’nda çok kontrolsüz olan bu büfe, seyyar satıcı ve kafeteryaları daha düzenli hale getireceğiz. Bu bölgede mimari bir plan yapılacak. Açık ihale usulü ile de kamuoyu ile paylaşacağız” dedi. Başkan Gürel, meclis toplantısı öncesinde RDKM binası içerisinde bulunan Evlendirme Dairesi’nde meydana gelen tavan çökmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Gürel yaptığı açıklamada, “Geçenlerde RDKM’nin evlendirme dairesi tavanında çökme olmuştu. Teknik rapor ekipler tarafından belirlendi. Tadilatı yapılacak. Burada daha önce asma tavan vardı. Normal asma tavana bir tane daha yapılmış. Çok soğuk oluyor diye asma tavana tavan yapılmış. Daire bölümlere ayrılmış. Yapılan duvar haliyle ortadan kaldırılmış. Projede bazı hatalar olmuş. Yerinde incelemeler yapıldı. Teknik ve hukuki süreci devam ettireceğiz” dedi. 


Yalova Belediye Baskan Vekil Haziran Meclis Aciklama Rdkm 17 Agustos Deprem Anit Bolge Yenileme (5) Fotor 20240603195751

Yalova sahili şehrin prestij caddesidir’

Yalova Batı Sahil bandı 17 Ağustos Park Alanı içerisindeki dolgu alanında bulunan kiralama süreleri dolan ecri misil usulü ile kiralamaları devam eden kafeteryaların kent estetiğine uygun hale getirilerek 3 yıldan fazla süre ile kiralanması ile ilgili Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün teklifi sonrasında söz alan Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, “Yalova Sahili Yalova’nın prestij caddesidir. Buraya özen göstermemiz gerekiyor. Gazipaşa Caddesi üzerinde ecrimisil ödeyerek seyyar, büfe ve bazı kafeteryalar bulunuyor. Belediye olarak 17 Ağustos Parkı’nda çok kontrolsüz olan bu büfe, seyyar satıcı ve kafeteryaları daha düzenli hale getireceğiz. Bu bölgede mimari bir plan yapılacak. Açık ihale usulü ile de kamuoyu ile paylaşacağız. Hukuken bir yük bindirmeden bunu yapacağız. Daha konforlu ve düzenli olacak. Kent estetiğine de güzel bir katkıda bulunarak bunu daha da yasal hale getireceğiz. Türkiye genelinde bununla ilgili radikal kararlar alınıyor. Kıyılarda yapılaşmaya ilişkin çok net kararlar gelebilir. Devletin, hükümetimizin bu süreçte daha duyarlı olacağını görerek biz de desteğimizi bu konuda esirgemeyeceğiz” şeklinde konuştu. Diğer yandan işletmelerin yıkıldıktan sonra yeniden yapılması sürecinde buraları kiralayacak olan işletmecilere 2 kademeli seçenek sunulacak. Buna göre işletmeci kendi binasının yapım maliyetini üstlenirse 10 yılı kiralama gerçekleştirilecek. Yıkılan bina Yalova Belediyesi tarafından yapılır ve kiralanırsa işletmeciler 5 yılı aşmamak kaydı ile kiralama gerçekleştirecek.


Yalova Belediye Baskan Vekil Haziran Meclis Aciklama Rdkm 17 Agustos Deprem Anit Bolge Yenileme (7) Fotor 20240603195816

Becan, ‘RDKM en kötü projede birinci olurdu’

Yalova Belediye Meclisinin 2024 yılı Haziran ayı meclis toplantısına katılan CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, 15 dakikalık ara öncesinde söz alarak RDKM binasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yalova Barosu Sokak Hayvanları İçin Seslenecek Yalova Barosu Sokak Hayvanları İçin Seslenecek

Vekil Becan açıklamasında, “Biraz önce bu bina ilgili Mehmet Gürel Başkan bir şeyler söyledi. Ben bununla ilgili şahsi fikrimi söylemek istiyorum. Burası yapılırken ödül almış. Bazen ödül almış filme gideriz çıkınca deriz ki bu nasıl berbat film deriz. Aynen bu duruma benzetiyorum. Eğer burasıyla ilgili bir proje yarışması yapılsaydı en kötü projeden burası birinci olurdu. Bu kadar alanı bu kadar kötü proje yaparak atıl şekilde bırakılmazdı. Hepimizin kışın programlara geliyoruz; hasta olmadan çıkmıyoruz. Yazın aynı durum. Dekoratif olsun diye ilk zamanlarda döşenen taşlarda topuklu ayakkabı giyen arkadaşlarımız yürüyemiyordu. O bir zorlukla aşılabildi. Benim temennim burayı yıkıp yeniden Yalova’ya yakışır altında otopark olan bir kültür merkezi yapmak. Bence bunu konuşalım hep beraber. Tabii bu kolay değil. Mimarın da imzası lazım. Bir şekilde bunun bir bedeli vardır ödenir. Burada onarımlara para harcayıp yine bir şeye benzemeyecek. Sonuçta yine patlayacak. Onarımdan sonra işlese bile hizmetlere cevap vermiyor. Çözebilirsek burayı Yalova’ya yakışır bir kültür merkezi haline getirelim.  Yalova daha güzel olmayı hakkediyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi