Kompost ve Sokak Hayvanları Mama Üretim Merkezinde gerçekleştirilen çalışmalar ile ilgili öğrenciler bilgilendirildi.

KALİTELİ MAMALAR ÜRETİLİYOR

Başkan Fazlaca Mahalle ve Köy Toplantılarına Başladı Başkan Fazlaca Mahalle ve Köy Toplantılarına Başladı

Sokak hayvanları için günde 70 kilo mama üretildiğini öğrencilere aktaran Altınova Belediyesi Çevre Mühendisi Çağrı Gürol,’’ Tesisimizde sokak hayvanları için mama üretimi yapılmaktadır. Tesisimiz sıfır atık projesi çerçevesinde faaliyetiyle tersanelerimizin yemek artıklarının çöpe gitmesini engelledik. Bu tesiste sokak hayvanlarımız için son derece kaliteli mamalar üretiliyor.’’ dedi.

SEBZE VE MEYVE ATIKLARINDAN GÜBRE ÜRETİLİYOR

Kompost tesisi hakkında da bilgi veren Altınova Belediyesi Çevre Mühendisi Gürol,’’ Kompost tesisimizde ise pazaryeri ve bahçelerdeki sebze ve meyve atıklarından gübre üretiyoruz. Bu gübreleri de vatandaşlarımıza ücretsiz olarak dağıtıyoruz.’’ dedi.

Yalova Altinova Belediye Baskan Altinova Belediye Ogrenci Sokak Hayvanlari Kompost Gezi Mama (2)‘TESİSİMİZİ ÇEVRE İL VE İLÇELERE DE TANITACAĞIZ’’

Sokak hayvanlarının korunması konusunda gelecek nesillerin daha fazla bilinçlenmesi adına okullar ile işbirliği yapılarak tesis hakkında bilgilendirmelerin artması yönünde çalışmalar başlattıklarını belirten Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca,’’ Tesisimizde günde 70 kilo mama üretimi ile can dostlarımızın yanındayız. Gelecek neslimiz olan çocuklarımıza sokak hayvanlarının korunması hususunda bilinçlendirme amacıyla gerekli çalışmalarımızı başlattık. Tesisimizi sadece Yalova değil, çevre il ve ilçelerimize de tanıtacağız. Kompost tesisimizde sebze ve meyve atıklarından gübre üretiyoruz. Bu konu ile ilgili de çevremizde bulunan yemek firmaları ve tersanelerimizle de görüşerek sebze ve meyve atıklarından daha fazla gübre üretimi sağlamak istiyoruz.’’ dedi. Ziyaret sonunda Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca, sokak hayvanlarına dağıtılmak üzere öğrencilere tesiste üretilen mama ve gübre hediye etti.

Yalova Altinova Belediye Baskan Altinova Belediye Ogrenci Sokak Hayvanlari Kompost Gezi Mama (3)Yalova Altinova Belediye Baskan Altinova Belediye Ogrenci Sokak Hayvanlari Kompost Gezi Mama (4)

Kaynak: Haber Bülteni