31 Mart Pazar Günü gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ardından kurulduğu günden bu yana Türkiye genelinde ilk defa 2. Parti konumuna düşen AK Parti’nin geleceği ile ilgili yorumlar ulusal ve yerel basın geniş bir yankı buluyor. Seçim gecesi her zaman olduğu gibi balkon konuşması gerçekleştiren AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan değişim mesajı vererek parti içerisinde yeniliğe gideceği haberini verdi.

Seçim sonuçlarını değerlendirmek ve hatalardan ders çıkarabilmek amacıyla AK Parti geçtiğimiz hafta Ankara’daki Genel Merkezi’nde 164. Genişletilmiş İl Başkanlar Toplantısı gerçekleştirdi. Bu toplantıya AK Parti Yalova İl Yönetimi’nden AK Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü, Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, Yalova İl Kadın Kolları Başkanı Selihan Dicle Şimşek ve Yalova İl Gençlik Kolları Başkanı Muaz Ceylan katıldı.

Toplantının detaylarını öğrenebilmek amacıyla AK Parti Yalova İl Başkanlığı’na gittik ve AK Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü ile görüşme gerçekleştirdik.

Bağlarbaşı Kentsel Dönüşüm Yerinden Haber Geldi! Bağlarbaşı Kentsel Dönüşüm Yerinden Haber Geldi!

“Görüşmelerimiz güzel geçti”

Toplantı hakkında bilgi veren Başkan Güçlü, “Ankara’da seçim sürecinde bir toplantı yapılmamıştı. Genel Başkanımız geçtiğimiz hafta sonu için karar aldı. Türkiye’deki 81 İl Başkanlarımız, Belediye Başkanlarımız, İl Genel Meclis Başkanlarımız, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkanlarımız ile Ankara’daki toplantıya katıldık. Sayın Cumhurbaşkanımız basına açık kısımda bütün konuları anlattı.  Basına kapalı kısımda da Milli Eğitim Bakanımız “Milli Maarif Eğitim” modeliyle alakalı bir sunum gerçekleştirdi. Onun arkasından da Yerel Yönetimler Başkanımız seçimle alakalı Türkiye genelindeki sayısal değerleri bize açıkladı. Sayın Cumhurbaşkanımız İl Başkanları’na söz verdi. İllerine sorunlar bulunan İl Başkanlarımız kendilerinden istekte bulundular ve bunun sonunda da toplantımız bitti” dedi. Ankara’daki Genel Merkez’de temaslarına devam ettiklerini söyleyen Başkan Güçlü, “Teşkilat Başkanımızla bir görüşmemiz oldu. Çıkışta Sayın Ulaştırma Bakanımız Uraloğlu ile Yalova ile alakalı bir görüşmemiz oldu. Görüşmelerimiz güzel geçti, döndük ve buradaki teşkilat çalışmalarımıza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Raporlarımızı üç başkanlığımıza da yazdık”

Seçimle alakalı değerlendirmelerin seçim bittikten hemen bir hafta sonra başladığını belirten Başkan Güçlü, “Seçimden bir hafta sonra bizim Genel Merkezi’mizde Teşkilat Başkanlığı’mız tarafından ayrı, Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafımızdan ayrı ve Seçim İşleri Başkanlığı’mız tarafından da ayrı bir çalışma yürütülüyor. Her ilin kendi lokal durumlarına göre seçimin sonuçlarının ne olduğu ve sebeplerinin neden böyle olduğuna dair bizden raporlar istendi. Biz de o raporlarımızı da üç başkanlığımıza hem yazılı olarak yazdık hem de başkanlarımızla sözlü olarak iletişime geçtik. Bundan Genel Merkezi’mizde değerlendirilip Genel Başkanımız olan Sayın Cumhurbaşkanımıza sunuluyor. Bu değerlendirme devam ediyor, zaten İl Başkanlığı Toplantısı’ndaki basına açık bölümde Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuyla alakalı çalışmaların devam ettiğini söyledi” şeklinde konuştu.

Muhabir-Kameraman/Göktuğ Doğukan Yüksel

Editör: Arda Yavuz