31 Mart Pazar günü gerçekleştirilen seçimlerin ardından ülkenin bir dahaki seçimlere kadar olan 4 yılı yavaş yavaş şekillenmeye başladı. Seçimlerin ardından üst üste 2. kez İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini üstlenme hakkını kazanan Ekrem İmamoğlu büyük bir başarı elde etti.

Cumhuriyet Halk Partili isimlerin olduğu Belediyelerin Türkiye genelinde çoğunluğu elde etmesinin ardından Türkiye Belediye Birlikleri için yapılacak seçimlerin sonuçları merakla bekleniyordu. Sonucu heyecanla takip edilen en önemli seçimlerden biri de Türkiye Belediyeler Birliği Meclisi’nden yapılan seçim oldu. Ankara’da yapılan seçimde Cumhuriyet Halk Partisi Adayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 515 oy alırken, AK Parti Adayı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç 250 oyda kaldı.

Ekrem İmamoğlu’nun Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı seçilmesinin ardından birçok isimden kutlama mesajları gelmeye başladı. Bunlara Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Tahsin Becan da katıldı. Becan sosyal medya mesajında, “Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığına seçilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nu tebrik ediyor, Sayın İmamoğlu’na ve seçilen belediye başkanlarına görevlerinde başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Doğru Partiyi Ağırladılar Doğru Partiyi Ağırladılar

Haber Merkezi

Editör: Arda Yavuz