Yatak kapasitesi 625’e çıkabilecek hastanemizde yatak sayımız 289, yoğun bakım yatak sayısı 97, ameliyathane sayısı 17, doğum salonu 8, acil müşahede sayısı 60, hemodiyaliz yatak sayısı 35, kemoterapi ünitesi 10, yataklı 12, koltuklu fizik tedavi ünitesi 18, endoskopi yatak sayısı 8’dir.
Her şey güzel doktor izinde…
Bu kadar yeterli nitelikleri bulunan Eğitim ve Araştırma Hastanemizde son dönemde yaşanan en büyük sıkıntı ise doktor sıkıntısı. Bir dönem cildiye, bir dönem göz hastalıklarında yaşanan sıkıntı şimdilerde Nöroloji’de tavan yapmış durumda.
Hastanemizde Nöroloji doktoru yaklaşık 20 gündür izinde. Bu sebeple sağlık kurulu toplanamıyor. Ne olacak demeyin sakın, bazı özel işe girişlerde, engelli raporlarında, gemi adamı olabilme şartlarının belirlenmesinde gerekli olan raporlar şu an verilemiyor. Nedeni sadece Nöroloji doktorumuzun aktif olmaması. Ya da olamaması. Sadece bu da değil tabi ki, Nöroloji ile ilgili rahatsızlıkları olan tüm hastaların ilaç ihtiyaçlarına rapor veya reçete yazacak bir doktorumuz yok. 
Olmayınca….
Bu rahatsızlıkları yaşayan vatandaşlarımız çevre illere gönderiliyor. En sıkıntılı konu ise sürekli ilaç kullanmak zorunda olan Nöroloji hastalarımız. Mesela MS hastaları, ihtiyaç duydukları ilaçları bittiyse haydi çevre illere koşturmaca. 
Ne yazık ki doktorumuz bu haftada yok. İzinden döner mi o da bir sıkıntı gibi deniliyor.
Pardon doktorumuz da raporlu herhalde, yoksa böyle izin olur mu?
Hastanemize doktor, doktorumuza da doktor lazım!
Yapacak bir şey yok, doktorumuz da sağlığını koruyacak, belki ciddi bir sağlık sorunu var…
İyi de vatandaşımızın sağlık sorunları nasıl çözülecek. Günümüz ekonomik şartlarında çevre illere gönderilen insanların sorununu kim çözecek?
Sağlık olarak çökmüş, ekonomik olarak çökmüş, moral olarak çökmüş insanlarımızın bu sıkıntı ve şikayetlerini duyan var mı?
Sağlık Bakanlığı, Yalova Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü, Hastanemiz Başhekimliği neler yapıyor? Ya da bir şeyler yapılıyor mu?
Uyuz olabiliriz, gözümüzdeki sıkıntıyı erteleyebiliriz. Şahsıma ulaşan diğer şikayetlere girmeye bu sayfalar yetmeyecek. 
Ama bu kadar cafcaflı bir hastanemizde acilliği olan bir doktorun olmaması vatandaşımızı isyan ettiriyor.
Hele de bir yerel seçim üstü bu konularla ilgilenen siyasetçilerin bu konudan haberi var mı?
Ya da başlarını Akasya Park Plajındaki kumlara mı gömdüler?
Haber-Yorum: Hayri Tezcan

Müdür Karakuş Laborantları Kutladı Müdür Karakuş Laborantları Kutladı

yalova-egitim-arastirma-hastane-doktor-hizmet

Editör: Arda Yavuz