Cevdet Aydın Parkı'nda gerçekleştirilen basın açıklamasında sahiplenilmeyen sokak hayvanlarının uyutularak itlaf edilmesini öngören düzenleme hazırlığına tepki gösteren Sahipsiz Hayvanları Koruma Vakfı Başkan Yardımcısı Av. V. Tülay Yüksel ve beraberindekiler uyutma yerine kısırlaştırma ve rehabilitasyon gibi yöntemlerin daha etkili olduğunu savundu.

İtlaf yasasının, hayvanların yaşam hakkını ellerinden alacağını ifade eden Yüksel, yasal düzenlemelerin geri çekilerek, kısırlaştırma ve rehabilitasyon için STK'lar ve gönüllülerle birlikte yeniden değerlendirilmesi gerektiğini dile getirerek, “Aylardır sokaktaki hayvanlara yönelik saldırılar, kampanyalar, nihayet itlaf yasası adı altında yasa tasarısı olarak gündemimize geldi. Bizler, başta SHKV olmak üzere, Yalovalı tüm gönüllüler olarak sokaktaki canlarımıza, dilsiz dostlarımıza, bize emanet edilmiş olan sahipsiz kedi ve köpeklerimize yönelik bu akıldışı sözde çözüm önerisine karşı çıkıyoruz ve yıllardır söylediğimiz gibi, çare öldürmek değil, yaşatmaktır diyoruz.


Yalova Itlaf Yasa Uyutma Kisirlastirma Hayvan Tepki Sahipsiz Hayvanları Koruma Vakfi (5)

Yerler Çöp! Yerler Yağ! Yerler Leş! Yerler Çöp! Yerler Yağ! Yerler Leş!

Yaşam hakkı kutsaldır ve tüm canlılar yaşamayı hak eder. İtlaf yasası bu hakkı hayvan dostlarımızın elinden almaktadır. Üstelik çözüm olarak sunulan bu yöntem tüm vicdanları kanatacaktır. Asıl çözüm etkin kısırlaştırma ve canlıları kendi yaşam alanlarında korumaya, bakmaya devam etmektir. Yaralı, hasta, bakıma muhtaç ya da saldırganlık iddiası nedeniyle rehabilitasyona ihtiyacı olanlar için de gönüllülerin katılacağı bakımevlerinin, yaşam alanlarının kurulmasıdır. Uyutma için harcanacak kaynakların bu amaçlar için harcanmalıdır.

Yüzyıllar önce evcilleştirip bize muhtaç hale gelmiş olan sokakta yaşayan hayvanların çoğalması kontrol altına alınmalı; bir an önce acil kısırlaştırma seferberliği düzenlenmeli; petshoplarda üretim ve satış kontrol altına alınmalı; doğadaki canlıların bir arada uyum içinde yaşamasının mümkün olduğu bir anlayış oluşturulmalıdır. İtlaf asla kabul edilemez” diye konuştu.

Yalova Itlaf Yasa Uyutma Kisirlastirma Hayvan Tepki Sahipsiz Hayvanları Koruma Vakfi (3)

Yalova Itlaf Yasa Uyutma Kisirlastirma Hayvan Tepki Sahipsiz Hayvanları Koruma Vakfi (2)

Yalova Itlaf Yasa Uyutma Kisirlastirma Hayvan Tepki Sahipsiz Hayvanları Koruma Vakfi (1)

Muhabir: RÜMEYSA ŞAHİN