Ülkemizde son yıllarda yaşanan ekonomik krizden en büyük payı emekliler aldı ve geçtiğimiz zaman içerisinde emeklilerin maaşları asgari ücretin altına düştü. Bu durum 31 Mart Pazar günü gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimlerine damga vurdu ve iktidar olan AK Parti kurulduğu 2001 yılından beri ilk defa seçimlerde 2. parti konumuna düştü. Yerel seçim süreci boyunca emeklilerin yaşam şartlarını dile getirmekten geri durmayan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, tekrar el yükselterek başkent Ankara’nın Tandoğan Meydanı’nda “Büyük Emekli Mitingi” düzenleyeceklerini açıklamıştı. 26 Mayıs Pazar günü saat 14:00’te başlayan mitinge, CHP’nin 81 ilinden teşkilatlar ve STK’lar geniş bir katılım gösterdi. Mitinge geçtiğimiz hafta için yaptıkları basın açıklamasında belirttikleri üzere CHP Yalova İl Teşkilatı da katılarak Genel Başkanları Özel’in çağrısına uydu.

Yalova Chp Il Ilce Teskilat Ankara Tandogan Meydan Miting Buyuk Emekli (3)“Çaresizliğe mahkum edildiler”

Mitingin bir diğer katılımcılarından biri olan CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan o anları sosyal medya hesabından paylaşırken, “Yıllarca çalıştılar, emekli oldular ancak yoksulluğa ve çaresizliğe mahkum edildiler… Emeklilerimizin adalet taleplerini duyurmak ve daha iyi şartlarda yaşamalarını sağlamak için bugün Genel Başkanımız Özgür Özel önderliğinde, Tandoğan Meydanı’nda Büyük Emekli Mitingindeydik. Emeklilerimizin daha iyi şartlarda hak ettikleri düzende yaşayabilmesi için seslerine ses olmaya devam edeceğiz. Emeklinin hakkını Cumhuriyet Halk Partisi alacak!

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Ahmet Büyükgümüş; Milletimiz Ne Diyorsa O Olacak! Ahmet Büyükgümüş; Milletimiz Ne Diyorsa O Olacak!

Yalova Chp Il Ilce Teskilat Ankara Tandogan Meydan Miting Buyuk Emekli (5)Yalova Chp Il Ilce Teskilat Ankara Tandogan Meydan Miting Buyuk Emekli (1)Yalova Chp Il Ilce Teskilat Ankara Tandogan Meydan Miting Buyuk Emekli (2)

Editör: Arda Yavuz