Yalova 2.Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden yargılamaya öğle arası ve karar arası verildi. Savcı Mütalaasında Vefa Salman, Halit Güleç ve beraberinde yargılanan sanıklar hakkında, bugün içinde hüküm verilmesi bekleniyor.

Peki dava neydi? Neler yer alıyordu?

Yalova Belediyesindeki 20 milyon liranın üzerinde paranın zimmete geçirilmesiyle ilgili açılan ve aralarında eski belediye başkanları Vefa Salman ve Yakup Koçal’ın da bulunduğu 38 sanıklı davada kriminal rapor ve ek bilirkişi raporu mahkemeye sunulmuştu.

2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, eski başkanlar Vefa Salman ve Yakup Koçal'ın yanı sıra, dönemin başkan yardımcısı Halit Güleç de yargılanıyordu. Davada mahkemeye sunulan bilirkişi ek raporu ve kriminal raporla ilgili sanık ve müdafilerine söz verilmiş,
Davanın 1 numaralı sanığı Reşat E. ödeme emirlerinde ve muhasebe evraklarında kendisinin imzasının olmadığını ve bunun raporlarla da tespit edildiğini ifade etmişti. Reşat E., suçsuz olduğunu bir kez daha söylemişti. Davada yargılanan sanık müteahhit Bekir B. ise açıklanan raporun kendisi üzerine atılan suçu işlemediğini gösterdiğini iddia etti. Sanık Bekir B. paraların son olarak Reşat E. üzerine zimmet geçirme gibi bir durumun olmadığını kanıtladığını kaydetti. Dönemin Mali Hizmetler Müdürü olan sanık Reyhan K.’nin avukatı ise 257 sayfalık belgedeki kriminal incelemenin fotokopiler üzerinden yapıldığını kaydederek, incelemenin asıl evraklarla yapılması gerektiğini söylemişti. Ardından Yakup Koçal döneminde Özel Kalem Müdürlüğü görevini yapan Aytaç Mutlu tanık olarak dinlenmişti. Mutlu, Yakup Koçal döneminde tüm ödeme talimatlarının dönemin Mali Hizmetler Müdürü Reyhan K.’ye verildiğini dile getirmişti. Mutlu, başkanın onayı olmadan belediye ödemelerinin yapılmadığını anlatmıştı. Mahkeme heyeti davanın savcı mütalaası için dosyanın sevkine karar verirken, duruşmayı ise ileri bir tarihe ertelenmişti.

‘Ata Tohumumuzu Kaybetmememiz Lazım’ ‘Ata Tohumumuzu Kaybetmememiz Lazım’

Haber: Duygu Saral

Editör: Arda Yavuz