Baba mesleği kasaplığa babasının ve dedesinin yanında küçük yaşlardan itibaren adım atan kadın kasap Esra Balgıç, işini severek yaptığını söylüyor. Kadın kasap olarak erkek işi olarak görülen kasaplık mesleğini kadınların da başarıyla yapabildiğini göstermekten mutlu olduğun belirten Balgıç’ı gören Yalovalılar şaşkınlıklarını da gizlemiyorlar.

Rüstempaşa Mahallesi’nde hizmet veren Yeni Aile Kasabı’nda çalışan 21 yaşındaki Esra Balgıç, kısa süreli çıraklık eğitimden sonra hizmet vermeye başladığı mesleğini uzun yıllar yapmayı hedefliyor.

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte mangal sezonunun da yavaş yavaş açılmaya başladığın belirten Balgıç, işlerinde mevsime bağlı artış yaşandığını belirterek fiyatlar hakkında şunları söyledi: “yaz aylarının yaklaşması ve havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte vatandaşlar et tüketiminde daha çok mangala yöneliyor, beyaz et ve kırmızı et satış fiyatlarında artış oluyor. Fiyatlarda henüz bir değişiklik yok, ancak yaz aylarına girdiğimiz dönemlerde ciddi bir artış olacak. Şu anki et satış fiyatlarımız şöyle: Sucuk 22, köfte 24, kıyma 22, kuşbaşı 26, antrikot 30 ve bonfile 35 TL olarak satışa sunulmaktadır” dedi.

Editör: TE Bilişim