YESOB mülkiyeti kendilerine ait olan arsa üzerinde bir takım çalışmalar yapmak adına Yalova Belediyesi’ne başvurarak imar değişikliği talebini iletti. Bu talebi meclis gündemine taşıyan Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk meclis üyelerine de durum hakkında bilgilendirmede bulundu. AK Parti, CHP ve MHP’li meclis üyeleri ise kendi aralarında gerçekleştirdikleri istişareler neticesinde bir karara vararak meclise taşınan konuda esnafın ve kamunun menfaati olduğu kanaatine vardı. Mecliste YESOB’un talebi oy birliği ile kabul edildi. Meclis oylamasına YESOB Başkanı Hüseyin Çetin ve oda başkanları da tam kadro katılarak oylamayı takip ettiler.
Teklifin meckisten geçmesi sonrasında bir açıklama yapan YESOB Başkanı Hüseyin Çetin meclis üyelerine sağduyulu kararlarından ve esnafın menfaatlerini gözettikleri için teşekkür etti. Çetin açıklamasında, “
Başta esnaf dostu Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk olmak üzere, AKP İl Başkanı Muğlim Bağatar'a, CHP İl Başkanı Mehmet Gürel'e, MHP İl Başkanı Namık Öz'e, iktidarıyla muhalefetiyle tüm meclis üyelerimize eksiksiz oy birliği ile Gaziosmanpaşa Mahallesinde bulunan mülkiyeti Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğimize ait arsamız üzerinde imar değişikliğinin Yalova esnafının ve Yalova'nın kazanacağını düşünmelerinden ve verdikleri desteklerinden dolayı esnafımız adına teşekkür ediyorum”  dedi.

Editör: TE Bilişim