Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’na yeni kayıt olan üyelere yönelik düzenlenen sertifika töreninde konuşan YTSO Başkanı Celal Özel, oda seçimlerinin mart 2013’te yapılacağının altını çizerek, üyelerin yönetimi seçerken dikkatli olmalarını istedi.

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’nın siyasi bir parti değil bir meslek örgütü olduğuna dikkati çeken Özel; üyelere seslenerek aday seçiminde bu konuya dikkat etmelerini istedi.  Başkanların gidebileceğini ancak odanın değerlerinin kalıcı olduğuna dikkat çeken Özel,  şöyle konuştu;  “Oda yönetimine gelecek kişilerin, şehrin ekonomik hayatına katkıda bulunmaları ve her türlü oda faaliyetlerinde katılımcı olmak gerekir. Sorunlu olan insanların buralara girmeden önce dikkatli olmaları gerekir. Yönetime, elini taşın altına koyacak insanlar olması lazım. Yeni dönemde yapılacak seçimlerde dikkat etmeniz gereken noktalar,  önemli olan dürüst olmak, toplumda itibarının yüksek olması ve sizleri temsil etme gücünün olması lazım, her türlü kapristen kompleksten uzak olması lazım. Seçimlerin; eş, dost, ahbap işine göre yapılmaması gerekir. Görevde olduğumuz 3,5 yıl içeresinde Yalova’da oda olarak hiçbir şaibeye olumsuzluğa meydan verilmemiştir.”

YTSO üye sayısı 3906 üyeye ulaştı…

Eylül ayında 25 yeni üyenin kaydının yapıldığı YTSO’da üyelere odanın faaliyetleri  ve değerleriyle ilgili olarak bilgilendirmede bulunan YTSO Başkanı Özel, “Yeni üye olarak sizleri aramızda görmenin mutluluğunu taşıyoruz” diyerek başladığı konuşmasında, “Biz yönetim olarak sizlere hizmet için buradayız. 5174 sayılı Kanun’da  belirtildiği üzere Ticaret ve Sanayi odaları mesleki disiplin ahlak ve dayanışmayı sağlamak amacıyla kurulmuş kamu tüzel kişiliği niteliğinde kamu kuruluşlarıdır. Bölgemizin ticari ve ekonomik faaliyetlerine katkıda bulunmak ve sizlere en iyi hizmeti vermek bizim çalışmalarımızın odak noktasını oluşturuyor. Yalova Ticaret ve Sanayi Odası olarak hesap verebilmek¸ kalite, yenilikçi olmak ve ekip çalışması bizim değerlerimizi oluşturuyor. Odamıza kayıtlı üye sayısı siz yeni üyelerimizle birlikte 3906 üyeye ulaştı.” diye konuştu.

YTSO’da 14 farklı meslek grubunun olduğunu belirten Özel, yeni üyelere oda hizmetlerinden  verimli bir şekilde yararlanabilmeleri için şu tavsiyelerde bulundu: “ Odamızda 14 farklı meslek grubu bulunuyor. Sizlerin öncelikle üye olarak bilmeniz gereken,  ‘ben hangi meslek grubundayım’ bunu bilmeniz gerekiyor üye olarak. Ait olduğunuz meslek grubundan  bir meclis üyesi var mı, yönetim kurulunda mı bunu da bileceksiniz. Herhangi bir probleminizde önce sizin meslek grubunuzdaki meslek komitesi üyesiyle temasa geçmelisiniz.”

YTSO olarak kurumsal yapılanma çalışmalarına da önem verdiklerinin altını çizen YTSO Başkanı Celal Özel; “Kurumsallık lafta olmaz, kurumsal kelimesinin altının doldurulması gerekir. Kurumsal olabilmenin bazı temel gereksinimleri vardır. Biz kurumsallaşma yolunda önce veri değerlendirme ofisini kurduk, üyelerimizle ilgili tüm verileri bu havuzda topladık. Üye profilimizi çıkartarak üyelerimizin kişisel bilgilerinden eğitim bilgilerine kadar birçok veriyi güncelledik. Oda olarak üyelerimizle elektronik posta yoluyla iletişim kuruyoruz. Herkesin bilgisayar okur-yazarı olması önemli” diye konuştu.

Bilgilendirme konuşmasının ardından eylül ayında Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’na kaydı yapılan merkez ve ilçelerden olmak üzere toplam 25 üyeye sertifikaları takdim edildi.
Editör: TE Bilişim