‘Borç 322 Milyon TL’ ‘Borç 322 Milyon TL’

CHP Yalova Belediye Başkan Aday Adayı Tarık Burak Evin düzenlediği basın toplantısında Yalova Belediyesi'nde daha önce 11 yıl görev yaptığını ifade ederek "Ben aslında avukatım. Geçtiğimiz yıllarda belediyemizde görevlerde de bulundum. 11 yıl belediyenin içerisindeydim. Belediyede tecrübeliyim. Ayrıca akademik çalışmalarda da bulundum. Bir belediye başkanının hukuk bilmesi bence çok önemli. Çalıştığı birimler hakkında da bilgi sahibi olması kaçınılmaz. Tüm işleyişteki hukuki süreçlere de hakim olmalı. Belediyede hangi kararların hukuka uygun, hangi kararların hukuk dışı olacağını çok iyi bilen biriyim. Belediye başkanı belediyede profesyonel danışmanlar ile koordineli bir şekilde çalışmalı. Başkan yardımcıları ile de uyumu çok önemli. Bugüne kadar gelen süreçte birçok görev 1-2 başkan yardımcılarına verilmiş ve bu tablo başkan yardımcılarını yıpratmış. Görev dağılımları doğru bir şekilde yapılmamış. Ben aday olursam güçlü başkan yardımcılarım ve güçlü danışman kadrom olacak. Herkes belediye başkanı ile görüşme gereği duymadan önce güçlendirilmiş danışmanlar ile görüşüp sorunlarını çözdürecek, gerekirse bu talepler başkan yardımcılarına ve başkana ulaştırılacak" dedi.
"Fay Hattı Üzerindeyiz"
Yalova'nın önemli sorunları arasında kentsel dönüşüm ve otoparkın ön planda olduğunu vurgulayan CHP Yalova Belediye Başkan Aday Adayı Tarık Burak Evin "Yalovamız maalesef bir fay hattı üzerinde. Zaman içerisinde de yıkıcı depremler yaşadık. Yaşamaya da devam edeceğimiz uzmanlar tarafından sık sık dile getiriliyor. Biz bunlardan ders çıkaramadık. Yalova'da acilen kentsel dönüşüm gerekiyor. AKP Belediyesi kentsel dönüşüm yapmadı. Birkaç bina dışında dönüşüm olmadı. Bağlarbaşı Mahallesi'nde kentsel dönüşüm gerçekleşmedi. Şehrin yüzde 65'inin dönüştüğü bilgisi kamuoyu ile daha önce paylaşıldı. Ben bu rakamın gerçeği yansıtmadığına inanıyorum. Kat artışı ve buna benzer uygulamalar ile vatandaş dönüşüme teşvik edilmeli. Özetle Yalova'nın birinci önceliği kentsel dönüşüm olmalıdır. Ayrıca nüfusumuz da hızla artıyor. Otopark sorunu her geçen gün büyüyor. Gün içerisinde merkezden İsmetpaşa Mahallesi'ne ulaşmak 40-50 dakikayı bulabiliyor. Trafik sorunu öncelikli çözüm isteyen konular arasında" dedi.
"Barajımız Artık Yetersiz"
Yalova'nın içme suyu ihtiyacını karşılayan Gökçe Barajı'nın artık yetmediğini belirten Evin, "Yalova olarak 1980 yılında yapılan barajı kullanıyoruz. Yapıldığı tarihte şehrin nüfusu 50-70 bin dolaylarındaydı belkide. O tarihte yapılan barajın bugün yaklaşık 400 bin kişiye yanıt vermesini beklemek çok doğru değil. Baraj şehrimiz için önemli bir sorun haline geliyor. Bu sorun daha da büyümeden devletin gerekli kuruluşları ile temas kurup ileriye yönelik çözümleri hayata geçirmeliyiz" dedi.
"Her Mahalleye Belediye Şubesi"
Belediyenin tek bir merkezde yönetilmesinin doğru olmadığını ifade eden CHP Yalova Belediye Başkan Aday Adayı Tarık Burak Evin "Her mahallede mini belediye şubeleri kurulmalı, vatandaş fatura gibi işlerini, başvurularını ve ihtiyaçlarını ana binaya gelmeden mahallede çözmeli. 14 mahallede olacak şubeler ile sorunlar yerinde çözülmeli, şikayetlerin anında ve yerinde çözülmesi gerekiyor. En büyük hayalim budur. İnşallah o koltuğa oturursam bunu gerçekleştirmek istiyorum. Herkesin söz hakkı olduğu ve sokakta belediye başkanı gibi saygı duyduğu belediye çalışanları olmasını çok istiyorum. Bu kapsamda tecrübelerimle eğitimimle gözlemlerimle başarılı bir başkanlık yapacağımı düşünüyorum. Yalovalılara sözümdür ulaşılan bir belediye başkanı olacağım" dedi.
 

Editör: Arda Yavuz