eTwinning Okulları, eTwinning değerlerini ve pedagojisini tanıtmada aktif rol oynuyor, yerel topluluklar için birer referans noktası oluyor ve diğer okullar için bir model teşkil ediyorlar. eTwinning Okulları aynı zamanda eTwinning’in önemini ve değerlerini tanıyor, okul yönetimlerinin desteğiyle bunları okul politikalarına, uygulamalarına ve mesleki gelişim süreçlerine dahil ediyor. 
Yalova Ciftlikkoy Gazi Abdurrahman Ilkokulu Avrupa Okullari Etwinning Etiket Statu (13)Avrupa’daki okullar için 2005 yılında oluşturulmuş topluluk olan eTwinning kapsamında birbirinden farklı projeler geliştiriliyor. İletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek ve paylaşmanın amaçlandığı eTwinning’e bir ayağı batı dünyasında yer alan Türkiye’deki okullarda katılıyor. 
Avrupa Okul Eğitim Platformu tarafından verilen bu etikete Yalova ilinden tek bir okul sahip olma hakkını kazandı. Çiftlikköy’de bulunan Gazi Abdurrahman İlkokulu öğretmenleri, Arzu Tabaru, Fatma Didem Kaya, Hilal Vurgun ve Zehra Özkan ile 2021 yılında başlayan e-Twinning yolculuğu bu yıl başarıya ulaştı ve Türkiye’de 531 okul aldığı bu hüviyete Yalova’dan katılan tek okul olma başarısı gösterildi. 
Yalova Ciftlikkoy Gazi Abdurrahman Ilkokulu Avrupa Okullari Etwinning Etiket Statu (11)2023-2024 ve 2024-2025 Eğitim Öğretim Döneminde sürecek bu etiketin alınmasında ise Gazi Abdurrahman İlkokulu’nun bu projeye 2 yıldan beri kayıtlı olması, okulla bağlantılı ve 2021 yılından itibaren aktif olan (eTwinning projelerinde, işbirliklerinde, etkinliklerde, mesleki gelişim süreçlerinde veya diğer e Twinning faaliyetlerinde yer almış), en az iki e Twinning öğretmeninin olması,  başvuru tarihinden itibaren son iki yıl içinde Ulusal Kalite Etiketi verilmiş, en az bir Avrupa e Twinning projesinde yer almış olması ve bunların yanında da dijital uygulamalar, e-güvenlik uygulamaları, pedagojiye yenilikçi ve yaratıcı yaklaşımlar, personelin sürekli mesleki gelişiminin teşvik edilmesi, personel ve öğrencilerle gerçekleştirilen işbirlikçi öğrenme uygulamalarının teşvik edilmesi gibi alanlarda başarılı olması etkili oldu. 
Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Başkan Yele’ye Seri Ziyaretler! Başkan Yele’ye Seri Ziyaretler!

Yalova Ciftlikkoy Gazi Abdurrahman Ilkokulu Avrupa Okullari Etwinning Etiket Statu (10)Yalova Ciftlikkoy Gazi Abdurrahman Ilkokulu Avrupa Okullari Etwinning Etiket Statu (7)

Kaynak: Göktuğ Doğukan Yüksel