yalova-gaziosmanpasa-mahalle-muhtar-dere-islah-cezaevi-meyve-sebze-hal-kopru-saglik-ocak-haber (1)Yalova Gazetesi’nin en ilgi çeken serilerinden biri olan “Mahallenin Muhtarı”na geçtiğimiz Haziran ayı başlamış, Yalova’yı boydan boya gezerek mahalle ve köy muhtarlarıyla röportajlar gerçekleştirmiştik. Görüşmelerimizde muhtarlarımız sorumlu olduğu bölgeler hakkında bilgiler vermişti. 

Serimizin ilk konuklarından olan Gaziosmanpaşa Mahalle Muhtarı Şerafettin Dikbaş ile röportajımızın ardından yaşanan son gelişmeleri öğrenebilmek için Gaziosmanpaşa Mahalle Muhtarlığında görüşme gerçekleştirdik. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler için tekrar aday olan Muhtar Dikbaş, ilk görüşmemizde sorunlu olarak gördüğü konular hakkındaki son durumdan bahsetti ve muhabirimiz ile mahalleyi boydan boya gezerek düzeltilmesini istediği konularda yetkilere çağrıda bulundu.

“Dere ıslah çalışması olmadı”

Balaban deresinin ıslahının konusunda bilgiler veren Muhtar Dikbaş, “Bu çalışmalar hakkında basından okuduğumuz kadarıyla Belediye Başkanı’nın, derenin ıslahı için ihaleye verildiğini söylediler. Maalesef dere ıslah çalışması olmadı. Konuştuğumuz aynı şartlar devam ediyor. İlk röportajımızda söylediğim gibi 2018 yılından beri yapılacağını ima ediyorlar ama hala hiçbir başlangıç yok” dedi. Derenin mevcut durumundan mahallelilerinden rahatsız olduğunu söyleyen Muhtar Dikbaş, “Bize bu konuyu aktarıyorlar. Giden valimiz buraya gelmişti. İlk olarak ona söyledik. O da gerekli birimleri bize gönderdi ama herhangi bir gelişme yok. O bölgede oturan arkadaşlarımız haklılar” şeklinde konuştu.

Yalova’nın Doğalgaz İhtiyacını Karşılamak İçin Enerya Enerji Devrede Yalova’nın Doğalgaz İhtiyacını Karşılamak İçin Enerya Enerji Devrede

“Seçtiğimiz yetkililer bu konuda duyarlı davranmıyor”

Daha önce şikayetçi olduğu meyve ve sebze hal’inin aynı yerinde durduğunu söyleyen Muhtar Dikbaş, “Orada bir sokağımız vardı. Kazım Patıl Caddesinde paralel olarak giden Didem Sokak… O sokağı da böldüler ve hal’in sandık deposu yaptılar. Oradan oturan emekli bir polis memuru arkadaşımız var. Kendisi bu konuyu CİMER’e de yazdığını söyledi. Ben de gerekli yerlere söylüyorum. Kazım Patıl Caddesi’nde bir çalışma olduğu zaman, aynı paralelde olduğu için orayı kullanabiliriz. Ama maalesef hal binasına orayı da eklediler. Seçtiğimiz yetkililer bu konuda hiç duyarlı davranmıyorlar. Oy almak peşindeler ama benim mahallenin sorunları ile ilgili duyarsızlar” ifadelerini kullandı. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak seçimlerde Belediye Meclisi Üyelerinin de seçileceğini hatırlatan Muhtar Dikbaş, “Bizim mahallemizde meclis üyesi arkadaşımız pek yok. 10 bin küsür oyumuz var ve mahallelilerimiz temsilcilerini seçerken dikkat etmesi lazım. Meclis üyelerine bakarak bizim mahalle ile ilgili konularda çözümden yana olan kişileri seçmelerini tavsiye ederim” dedi. 
yalova-gaziosmanpasa-mahalle-muhtar-dere-islah-cezaevi-meyve-sebze-hal-kopru-saglik-ocak-haber (2)

“Leylekten fazla geziyor ve seyahat ediyor”

Gaziosmanpaşa Mahallesi’ni geçmişte temsil eden bir kişinin olduğunu söyleyen ancak kendilerini iyi temsil etmediğini belirten Muhtar Dikbaş, “1 Meclis üyemiz var ve üç mahalleyi temsil ediyor. Bu arkadaşımızı Yalova Belediyesi görevlendirdiği konular için yurtdışına gönderiyor. Leylekten fazla geziyor ve seyahat ediyor. Ama döndüğü vakit bizim mahalle ile ilgili bir tasarrufları olmuyor. Bu insanlara Avrupa’ya niçin gidiyor? Oradaki değişimleri, dönüşümleri görüp yaşadıkları semtlere uygulamak için gidiyorlar. Seçtiğimiz insanları buna göre seçmemiz lazım. Ama bunların seyahatleri herhalde turistlik seyahat oluyor” ifadelerini kullandı. Yetkili insanların mahallelerinde yaşamaları halinde var olan sorunların çözüleceğini vurgulayan Muhtar Dikbaş, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan burada otursa ne dere sorunu kalır ne de hal konusu kalır. Ama bunlar burada oturmadığı için biz de kullandığımız oyları iyi bilemediğimiz için bu sorunları yaşıyoruz” şeklinde konuştu. 

“Ben de dahil olmak üzere yetkili kişilere cezayı siz keseceksiniz”

Mahalledeki A Tipi Kapalı Cezaevi’nin kaldırılmasıyla ilgili hiçbir gelişme yaşanmadığını açıklayan Muhtar Dikbaş, “Cezaevleri şehir dışına kurulan meskenlerdir. O tarihlerde bizim mahallemiz Yalova Merkez’den ayrı olduğu için cezaevi kurulmuştu. Ama şu anda tam merkez olduk. Bunun bir şekilde meskun mahal dışına taşınması uygun olacağını zaten kanun söylüyor. Biz de gerekli yerlere bunları söylüyoruz” ifadelerini kulandı. Mahallelerine yapılması gerektiğini düşündüğü Sağlık Ocağı’ndan bahseden, “Bunu Vefa Salman döneminde söylemiştim. Mahallemin tam orta yerinde belli bir ada da Tuğtekin Çiçekçilik’in kullanmış olduğu yer var. Dört tarafı sokakla çevrili. Biz burayı Sağlık Ocağı olarak söylediğimiz vakit yetkililer bana “burada 271 kişi hissedar” diyor. Ben bu 271 kişiyi muhtar olarak bulamam ve çözemem. Bunu yapacak olanlar bizi yönetenler. 31 Mart’ta seçeceğimiz insanlar bize bunları vaat ederek gelecekler. 10 bin 500 küsür oyumuzun olduğu bir mahallede seçerken vatandaşlarımız dikkat etsin. Sizin taleplerinizi ben bir şekilde iletiyorum. Ben de dahil olmak üzere duyarsız olan yöneticilerimize cezayı siz keseceksiniz” ifadelerini kullandı.

BAL-GÖÇ Yalova Şube Başkanı Özgür; Bitişiğimizde Hapishane Olması Bizi Rahatsız Ediyor BAL-GÖÇ Yalova Şube Başkanı Özgür; Bitişiğimizde Hapishane Olması Bizi Rahatsız Ediyor

Kaynak: Muhabir-Kameraman/Göktuğ Doğukan Yüksel