Kütüphane Müdürü Gülfem Öztin, 2012’nin Haziran ayına kadar olan verileri açıkladı. Yalova Üniversitesi Rektörlük Binası’nın alt katında yer alan kütüphanenin merkeze olan uzaklığının yanı sıra mekanın yetersiz kalması, hem okuyucuların azalmasına hem de kitap sayısının yükselememesine neden oluyor.

Kayıtlı üye sayısı 6.106

İl Halk Kütüphanesi’nde toplam 24.545 kitabın bulunduğunu, Safalı Yılmaz Tüzünataç Halk Kütüphanesi’ndeki çocuk kitaplarıyla birlikte bu sayının 33 bin 700’e kadar çıktığını kaydeden Kütüphane Müdürü Öztin, 6.106 kayıtlı üyelerinin bulunduğunu belirtiyor. Öztin, “İlk 6 ayda 2.684 kitap ödünç alınmış, toplam okuyucu sayımız ise 7.228 olarak gerçekleşmiş. Bu sayı Yalova gibi bir il için çok az” diye konuştu.

Yeni kitaplara yer açmak için eskileri bertaraf ediliyor

Kütüphaneye üyelik için kimlik kartının yeterli olduğunu ifade eden Öztin, 3 kitaba kadar 15 günlük okuma süreleriyle ödünç kitap verebildiklerini, okuyucu istekleri doğrultusunda en çok talep edilen kitapları istetebildiklerini belirtiyor. Ancak vatandaşların bağışları ya da ekstra gelecek olan kitaplar için kütüphanede yer bulunmuyor. Her yıl Milli Emlak kanalıyla en eski kitapların bertarafı suretiyle yeni kitaplar için yer açılabiliyor. Öztin, okuma alışkanlığının öğrenciler arasında arttırılması için 11 Ekim’de Yalova Lisesi’nde bir seminer düzenleyeceklerini kaydetti. 
Editör: TE Bilişim