Hacı Kemal Fidan Camii açılışına Vali Esengül Civelek, Milletvekili Temel Coşkun, Belediye Başkanı Yakup Koçal, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, İl Müftüsü Hıdır Bayrak, Yalova Cami Yaptırma Derneği Başkanı Hamdi Okuyan ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Yalova Cami Yaptırma Derneği Başkanı Hamdi Okuyan, yapılma kararı 1985’te alınan caminin hizmete sunulmasından ötürü büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Bu caminin yapımı için 1985’te çalışmalara başladık. Bugün mutlu bir gün için buradayız. Caminin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Derneğimize her zaman desteklerinizi bekliyoruz. Tüm üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Yalova Cami Yaptırma Derneği kurucularına teşekkür eden Milletvekili Temel Coşkun, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Fidan ailesine de çok teşekkür ediyorum. Hayırseverler çok yardımcılar. Hepsi sağ olsunlar. Yalova’mızın uygun bir yerine 3 bin kişilik bir cami düşünüyoruz. Yalova ile özdeşleşen, bir Ulu Camii özelliği taşıyan, Mimar Sinan eserinin takibi olacak bir caminin yapılmasını istiyorum. Hep beraber inşallah bunu başarabiliriz.”

Belediye Başkanı Yakup Koçal ise caminin önemli bir mazisi olduğunu belirterek, “Bu caminin yaklaşık 25 yıllık bir mazisi var. 80’li yılların sonunda Yalova gündemini meşgul ediyordu bu cami. Yalova’nın en güzel yerine normal bir cami olması istenmedi. Estetik bir cami olsun istedik. Tokyo Devlet Camii’nin mimarını razı ettik getirttik. Açılışı bugüne nasipmiş” ifadelerini kullandı.

Vali Esengül Civelek’in caminin yapımında emeği geçen herkese teşekkürlerini sunmasının ardından açılış kurdelesi kesilerek cami gezisi yapıldı. Tören iftar yemeği verilmesi ile son buldu.

Editör: TE Bilişim