K-77 Arama Kurtarma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Adem Demirel, AB Gençlik değişimi projesi olarak destek gören ‘Orada Kimse Var mı’, (Is there Someone Else?) adlı projeye Almanya’dan THW-Jugend,  Yunanistan’dan HRT - Hellenic Rescue Team ve evsahibi kuruluş olarak Türkiye’den K-77’nin katıldığını belirterek, 1-8 Eylül 2012 tarihleri arasında yapılan faaliyetlerle ilgili bilgi verdi.

Yunan, Türk ve Alman ekipler deneyimlerini paylaştı

Projenin ilk gününde karşılama ve grup liderleri ile ön bilgilendirme toplantısı yapıldığını, ikinci gün K77 ve AKDF Tanıtımı Sunumu, takım oyunları ve oryantasyon ekipleri  kaynaşması programlarının gerçekleştirildiğini, ardından Karaca Arboretum Müzesi ve Termal gezisi, THW Tanıtımı Sunumu, Grup Liderleri ile günün değerlendirmesi yapıldığını dile getiren Demirel, üçüncü gün ADP - Ekip Kuruluşu - Yapı Bilgisi ve Hasar Türleri Risk ve Güvenlik eğitimlerinin ardından Yalova Valiliği, Yalova Belediye Başkanlığı ve Yalova Afad Müdürlüğü ziyaretlerinin gerçekleştirildiğini ifade etti.

Ekipler aynı gün 17 Ağustos Deprem anıtı ziyareti, HRT Tanıtımı Sunumunu da yaptı.  Tigem Kamplarında ‘Doğal Afetler ve Sivil Savunma’ konulu workshop, Lojistik Tanımı ve Malzeme Kullanımı Teorik eğitimi,  Yürüyen Köşk gezisi ve Ortak Kültürel Mirasımız ve Avrupa Vatandaşlığı konulu workshopların ardından, sahada malzeme kullanımıyla ilgili pratik lojistik eğitimi verildi. Ardından Erikli Yaylası’nda gece kampı yapıldı. ABPE ziyareti ve ardından ‘yeni ortaklıklar projeler’ konulu workshop sonrasında ise genel tatbikat yapıldı.

Demirel’den ABPE’ye teşekkür

Demirel, “Katılımcı üyelerle yapılan son gün değerlendirmesinde; tüm ülke üyelerinin projeden çok memnun olduklarını, birbirimizi yakından tanımanın önemini vurgulamaları, afetlerin olmamasını fakat bu gerçeğin var olduğunu bu nedenle bu tip çalışmaların ne kadar önemli olduğunu anlamaları genç neslin de afet bilinci içersinde afetlere yönelik hazırlık çalışmaları içinde yer almalarının ne kadar önemli olduğunu,  ülkelerin afet risklerini ve hazırlık dinamiklerini öğrenmelerinin kendilerini geliştirme açısından ne denli önemli olduğunu anlamaları ve en önemlisi kültürel işbirliğinin ülkeler halkalarının birbirini tanıdıkça dostlukların pekişeceğini ve daha yaşanabilir bir Dünya’ya  böylece sahip olacağımız vurgusu yapmaları; ne kadar doğru bir proje yaptığımızı bizlere göstermiş ve bizi son derece memnun etmiştir.

Projenin hazırlık ve uygulama safhalarında en büyük desteği veren ABPE - Avrupa Birliği Politikaları Enstitüsü başkanı Hasan Soygüzel’e, aynı zamanda proje koordinatörü olan Ahmet Ejder’e ve tüm ABPE ekibine; katılımcı ülke ekip liderleri ve üyelerine, K-77’nin genç üyelerine  ve destek veren  yönetim kurulu arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi. 
Editör: TE Bilişim