Yalova’da da altına olan talebin arttığı kaydedildi. Yalova Kuyumcular Derneği Başkanı Okan Güner’in ortağı olduğu Kamer Kuyumcusu’nun diğer ortağı Sıtkı Pakçay, altında bir rekor beklentisinin kamuoyunda oluştuğunu, ancak kendilerinin böyle bir kestirimde bulunmalarının doğru olmayacağını belirterek, “Ancak altında geçen aydan bu yana %7’lik bir artış sözkonusu. Rekoru bilemem ama yükselişin sürmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Pakçay, Yalova için 1 gram altının 96 TL, çeyrek altının 164 TL, Cumhuriyet Altını’nın 660 TL olduğunu ve ons fiyatının ise 1670 doları bulduğunu kaydetti. Geçtiğimiz ayın aynı gününde ise çeyrek altının fiyatı 156 TL, Cumhuriyet Altını’nın fiyatı 635 TL’de seyrediyordu.

Pakçay, “Dünya’da hem Amerikan Merkez Bankası’nın geçen haftaki açıklaması, hem altın rezervlerinde yaşanan azalma ve daralma, bir yandan Hindistan’daki düğünlerin artması faktörleri tetikleyici olurken, Türkiye’de ise bayram sonrası düğünlerin artması ile altına olan talep yükseldi. Tüm bu etkenler söz konusu olduğundan fiyatların yukarı gitme beklentisi sürüyor” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim