Ova Mahallesi’nde gerçekleştirilen törene; AKP Yalova Milletvekili Temel Coşkun,  AKPi İl Başkanı Mustafa Pehlivan, Altınova Kaymakamı Gürkan Polat, İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Alkış, Altınova İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Erkan Bülbül, AKP Altınova İlçe Başkanı Hamza İskit, İl Genel meclis üyesi Alaaddin Altuntaş, Belediye Meclis üyeleri Halil Çorbacı ve Muhsin Kaya, muhtarlar, Altınova Belediyesi Kurucu Başkanı Ahmet Tamer, belediye personeli ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Ova Mahallesi’ne yaklaşık 6 bin metre uzunluğunda kanalizasyon hattı döşediklerini  belirterek, “Bu bölgenin kanalizasyon ihtiyacı karşılanacak. Kanalizasyon giderleri arıtmaya bağlanacak. İnşaatın bir bölümünü kendi imkanlarımızla, diğer kısmını da İller Bankası'nın destekleriyle yaptık. Toplam 684 bin liralık bir çalışma yapıldı. Şimdi de ev bağlantılarına geçiyoruz. Lokal yerler hariç Altınova’nın yüzde 95’lik kısmının kanalizasyon işini tamamladık. Kanalizasyon konusunda en sıkıntılı bölgemiz burasıydı. Çalışmalar yaparken yolları da perişan ettik, ama önümüzdeki yıl yolların bakımını yapacağız. Bu bölgedeki vatandaşlarımızın en büyük sıkıntılarından bir tanesi de doğalgaz. Doğalgaz için de vekilimden ve il başkanımdan destek istiyorum. Bozulan yollar yapılmadan bu yapılırsa çok daha iyi olur” diye konuştu.

AKP Milletvekili Temel Coşkun da, çalışmalarından dolayı Başkan Oral ve ekibine teşekkür etti.  Konuşmaların ardından kanalizasyon hattının son kapanış toprağını Milletvekili Coşkun, AKP  İl Başkanı Pehlivan ve Altınova Belediye Başkanı Oral tarafından birlikte attılar.
Editör: TE Bilişim