Yardımlaşmayı toplumsal dayanışmanın en önemli öğelerinden biri olarak gören ve bu anlayışla hizmet veren Yalova Aşevi, Yalova’da ihtiyaç sahibi 165 aileye günde iki öğün yemek dağıtımında bulunuyor.

Daha çok ihtiyaç sahibine ulaşabilmek için hayırsever Yalovalılar’ın desteğini beklediklerini belirten Aşevi yetkilisi İlyas Üntürk, “Aşevi hayırsever ve duyarlı Yalovalı hemşerilerimiz sayesinde ayakta duruyor. Her gün iki öğün yemek dağıtımı yapıyoruz, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza. Derneğimize düzenli olarak bağışta bulunan 10 civarında bağışçımız bulunuyor. Hayırseverler zaman zaman Aşevimize gelerek destekte bulunuyorlar.

Ancak sıcak yemek dağıtımın daha çok kişiye ulaşması ve sürekliliği açısından hayırsever Yalovalıların desteklerini sürdürmeleri gerekiyor. Ayrıca Aşevi bünyesinde oluşturduğumuz gönüllü ekibimiz de mevcut, onlarla birlikte zaman zaman ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı ziyaret ediyoruz. Aşevimizde 12-13 saatleri arasında sıcak yemek dağıtımı yapılıyor. Buraya yapılan gıda bağışlarıyla eşimle birlikte yemek yapıyoruz ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırıyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim