Yalovalı ayakkabı tamircisi ve  ayakkabı ustası Hamdi Olgun, piyasada satılan ucuz Çin ayakkabılarının tamircilerin de işini etkilediğini belirterek, “Vatandaş artık tamir ettirmek yerine ucuz Çin ayakkabılarını satın alıyor. Eskiyince tekrar yenisini alıyor. Bu da zaten zor geçinen ayakkabı tamircilerinin işlerini sekteye uğratıyor” diyerek dert yandı.

İstanbul’da uzun yıllar ayakkabı imalatı işiyle uğraşan ve çıraklıktan yetişen ayakkabı ustası Hamdi Olgun, işlerde eskisi gibi tad tuz olmadığını dükkana kira vermediği için kendi yağıyla kavrulduğunu söyledi. Yalova’da iş yapan ayakkabı tamircilerinin çoğunun özellikle yaz aylarında işlerinin durma noktasına geldiğini belirten ayakkabı ustası Hamdi Olgun; “vergi, sigorta derken zaten zayıf olan işler esnafın belini daha çok büküyor. Geleneksel el sanatlarının bazıları için çıkartılan vergiden muafiyet avantajı el işçiliğiyle çalışan ayakkabı ustaları için de sağlanabilir” dedi.

Yalovalı ayakkabı ustası Hamdi Olgun; vatandaşın da durumunun zayıf olduğunu yeri geldiğinde üç beş liralık tamir parasını bile ödemekte zorluk çektiğini söyledi.

Editör: TE Bilişim