Yıldız’a gerekçe sorulması sinirlendirdi

 Önceki gün Başkan Koçal’ı protesto ettiğini söyleyerek meclisten ayrılan AKP’li Fahrettin Yıldız, bu kez meclis toplantısının tamamında bulundu ancak sürekli olarak komisyon kararlarına ret ve çekimser oy vermesi üzerine bazı meclis üyelerinden bu tavır tepki aldı.

Meclis Üyesi Halit Güleç, çoğu maddede olumsuz oy kullanan Fahrettin Yıldız’ın verdiği ret ve çekimser oyların keyfe göre mi verildiğini sorması ve gerekçelerini belirtilmesi gerekip gerekmediğini gündeme getirmesi üzerine sinirlenen Yıldız, “Bu mecliste 3,5 yıl boyunca tüm meclis üyelerinin verdiği ret oylarında nasıl gerekçeleri sorulduysa, ben de ona göre ret hakkımı kullanıyorum. Tüm üyelerden şimdiye kadar neden ret verildiği soruldu mu? Bütün verdiğim bu oylamaların gerekçelerini yazıp en kısa sürede meclise vereceğim. Bunun bilinmesini istiyorum” diye tepki gösterdi.

 Hastane yanındaki büfelerin bulunduğu arazi ele alındı

 Belediye Meclisi’ne oturum sırasında bir meczubun girerek başkanlık kürsüsüne çıkmak istemesi de görevlilerin müdahalesiyle engellendi. Oturumda Yalova Devlet Hastanesi yanındaki büfelerin bulunduğu alanda, arsa sahibi vatandaşın arazisinden yol geçirilmesinin iptal edilmesi de oylandı. Komisyon üyesi Orhan Veli Döğüşçü, vatandaşın 3,5 dönüm olarak tapulu alanının olduğunu, ancak buradan plandaki gibi yol geçmesi halinde bu alanın 3 dönüme ineceğini, bu durumun vatandaşa haksızlık olduğunu söylemesine, diğer meclis üyeleri de katıldı. Döğüşçü, belediyenin terk edilen parseli yol da dahil birleştirerek 3.şahsa satmasıyla bu durumun ortaya çıktığını söyledi. Yapılan oylamada burada plandan yolun kaldırılmasına karar verildi. Büfelerle, deniz tarafındaki tek parça büyük arazi arasında kalan 10 metrelik yolun ise yol boyu ticaret yapılabilir statüye geçirilmesi meclis üyeleri tarafından kabul edildi. Diğer komisyon kararlarının görüşülmesinin ardından meclisin bir sonraki birleşiminin 3 Eylül 2012 Pazartesi günü 15.00’te toplanması kararlaştırılarak meclis sona erdirildi.

Editör: TE Bilişim