Çağrı Merkezleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Pekkan, Türkiye'de faaliyet gösteren yaklaşık bin adet çağrı merkezinde, 60 bin kişinin istihdam edildiğini ve çağrı merkezlerinin önümüzdeki beş yıl içinde 100.000 kişiye istihdam sağlamasını beklediklerini kaydetti.

Merkezi İstanbul’da bulunan Vodatech Çağrı Merkezi’nin Yalova lokasyonunda 400 gence istihdam olanağı sağlandığını belirten firmanın Yalova İdari İşler Müdürü Zafer Adıgüzel, bu rakamla ilde istihdam sağlayan ilk on firma arasında önemli bir yer tuttuklarını söyledi.

Yalova’da en az lise mezunu olanları kendi bünyelerinde eğitime tabi tuttuktan sonra müşteri temsilcisi olarak istihdam ettiklerini belirten Adıgüzel, “Müşteri temsilcisi adaylarımıza öncelikle hangi bölümde çalışacaklarsa ona göre eğitimlerini veriyoruz. İşkur’la ortaklaşa olarak düzenlediğimiz kurslarda da temel bilgi ve beceriler kazandırılıyor. Biz Vodatech Yalova şubesi olarak başta Türk Hava Yolları, Garanti Bankası, Türk Telekom, TT Net, Yurtiçi Kargo gibi firmalara çağrı merkezi hizmeti sağlıyoruz. En az lise mezunu olarak işe aldığımız müşteri temsilcilerimiz için şirket içerisinde yükselme olanağı da mümkün. Şu anda Yalova lokasyonunda çalışan orta kademe düzeyindeki yöneticilerimizin çoğunluğu Yalovalı diyebilirim. Yöneticilerimizi de büyük oranda kendi bünyemizden karşılıyoruz” diye konuştu.

Türkiye’nin önemli sektörlerinden birisi haline gelen çağrı merkezlerinin gençlerin istihdamına yönelik iyi bir çözüm sunmasının yanında pek çok alanda ekonomik katma değer yaratması da çağrı merkezlerine yapılan yatırımların artmasına neden oluyor.

Çağrı merkezlerinin hizmet verdiği sektörler arasında kamu sektörünün yanı sıra bankacılık sektörü başı çekiyor. Yurtdışındaki müşterilere de hizmet vermeye başlanmasıyla birlikte müşteri sayısında artış yaşandığı kaydediliyor. Ayrıca artan rekabet koşulları dolayısıyla kamu sektöründe de müşteri memnuniyeti ve müşteri hizmetlerine paralel olarak çağrı merkezi hizmetinde de artış yaşanıyor.

Editör: TE Bilişim